Happy birthday Niklas Sundin

Facebookrssmail

Niklas Sundin werd geboren op 13 augustus 1974 in het Zweedse Göteborg en is een muzikant het best bekend als de gitarist van bands Dark Tranquillity en Laethora. Niklas Sundin is één van de slechts twee leden (de andere is drummer Anders Jivarp) die vanaf de oprichting van Dark Tranquillity nog actief is in de band.

Niklas Sundin is ook de oprichter van Cabin Fever Media, dat onder meer artwork verzorgt voor albums van metal bands. daarnaast heeft hij onlangs een boek van zelfstandige kunstwerken en schetsen gepubliceerd. Hij heeft album lay-outs gedaan voor bands als In Flames, Eternal Tears of Sorrow, Meridian Dawn, Arch Enemy, Nightrage, Kryptos en Fragments of Unbecoming.

Met de melodieuze death metal band Dark Tranquillity was Niklas Sundin mede verantwoordelijk voor 10 albums. Vanaf het debuut in 1993 ‘Skydancer’, ‘The Gallery’ uit 1995 tot de voorlopig laatste plaat uit 2013 ‘Construct’.

Met Laethora verschenen vooralsnog twee platen: ‘March of the Parasite’ uit 2007 en ‘The Light in Which We All Burn’ dat uitkwam in 2010.

RockMuZine feliciteert Niklas Sundin met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ