Zon en muziek overwinnen op de zaterdag van Nirwana

Facebookrssmail

Alhoewel op het terrein nog overal modderachtige sporen zijn te zijn van een natte eerste dag, zijn de weersverwachtingen voor de zaterdag een heel stuk beter.

Voltage mag vandaag van start gaan op de Multitube stage. Ook al is het publiek in het begin een beetje tam en heeft de band zelf ook moeite om van start te gaan, uiteindelijk beukt de bluesrock van Dave Vermeulen toch goed en weet het de hoofden van de mensen in het publiek te bewegen.

Dan staat Indian Askin klaar op het hoofdpodium. Zeer chille muziek voor dit weer en er is verder niks op de set aan te merken. De band is gevormd door een aantal muzikanten die hun vak weten te verstaan.

Vervolgens is het tijd voor het tweede belgisch duo van dit weekend: Boskat. De band doet op het eerste oog een beetje vreemd aan vanwege de ietwat bijzondere/misschien zenuwachtig lijkende voorkoming van de zanger, maar dat vergeet je snel zodra ze beginnen te spelen. Boskat speelt een dikke set en rockt flink voor het aantal man wat op het podium staat.

Dan wordt er een rustmomentje op de dag ingepland met Novastar. Het publiek liet zien dat deze afwisseling zeker gewaardeerd werd.

En de volgende afwisseling staat ook al klaar in de tent: Nona. Nona is een jonge zangeres uit de regio die met haar prachtige stemgeluid vaak wordt vergeleken met Amy Winehouse. Naast het de zang mogen we ook zeker niet de band achter haar vergeten die de soul muziek strak neerzet en daarnaast ook zichtbaar plezier heeft op het podium.

Wanneer er overtuigd veel jong publiek aan de voorkant van het podium staat dan weet je wat er gaat komen: De Jeugd van Tegenwoordig. Alhoewel het drietal een beetje nonchalant op het podium overkomt, weten ze een flink feestje te bouwen. Alles vliegt de lucht in, handen/flesjes water/champagne en kledingstukken. Zelfs met de klassiekers “Watskeburt” gaat de oudere generatie helemaal in de muziek van deze nederhoppers.

Als voorproefje voor The Wombats krijgen we eerst The Amazons uit Engeland in de tent. Hier kan kan je kort over zijn, onverwachts vet zijn ze en met hun stevige sound blazen ze de tent omver.

Gezien het publiek goed opgewarmd is belooft dit veel voor The Wombats die al klaar staan op de mainstage. The Wombats spelen met veel energie en dit wordt erg gewaardeerd door het publiek. De bassist vliegt over het podium en op het einde gaat heel het publiek los op de hitsong “lets dance to joy division”.

Hierna is het alweer tijd voor de afsluiter van de tent stage: Brass Against. Er verschijnen een groot aantal muzikanten in witte pakjes met blaasinstrumenten op het podium, en de eerste noten van “Wake up” van Rage Against the Machien worden ingezet. Vol enthousiasme reageert het publiek op de activistische covers uit de jaren 90 en er wordt een waar feestje gebouwd. Onder leiding van de de frontvrouw in het geel wordt de tent opgezwiept en laat Brass Against zien waar ze goed in zijn, iedereen meeslepen in hun muziek.

Dan is het aan Gogol Bordello om de energie mee te nemen en verder te gaan op hetzelfde niveau. Het is moeilijk om een vinger te leggen op de muziek. Het is chaotisch, het is een gekkenhuis maar iedereen geniet ervan. Tussen alle wanorde en alcohol zet de band een spektakel neer en wordt er een goed feestje gebouwd. Een ware afsluiter van de zaterdag.

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ