Modern Metal sensatie JINJER komt met nieuw album

Facebookrssmail
Foto (c) Tementiy Pronov

Drie jaar na hun debuutalbum ‘King of Everything’ uit 2016 en hun EP ‘Micro’ van dit jaar, komt Jinjer met het nieuwe album ‘Macro’. Het album komt uit via Napalm Records op 25 oktober en staat bol van de striemende riffs, agressieve zang en verrassend diepe teksten. Deze combi maakt dit hun meest geavanceerde en niet te missen album tot nu toe en neemt de luisteraar mee in een verhaal van trauma, machtsstrijd en hebzucht met achtergrond van progressieve, groovende metal.

“Going from small things to bigger ones is the natural order of things, and we’ve paved a path from ‘Micro’ to ‘Macro’, carrying the weight of feelings, emotions and experience. This is a monumental point in the story of Jinjer, the quintessence of what makes us what we are now as the people and as a band. We are proud of every single note sung and played on ‘Macro’ and can’t wait for you to give it a listen!”

Naast het aankondigen van het nieuwe album, brengt Jinjer ook een nieuwe single en video uit, ‘Judgement (& Punishment)’. “How many times have we reacted harshly to something just because we simply do not understand it? It seems like there is an innate human trait in all of us, when there is something unknown or unfamiliar that we tend to question the substance, to attack and finally to destroy it … just like primitive apes. But when it strikes back it might be too much to bare. Every action causes a reaction. ‘Judgement (& Punishment)’ is a reaction. Just keep that in mind.”

Jinjer liet op hun ‘Micro’ EP van eerder dit jaar al een demonstatie van totale waanzin en technische hoogstandjes horen maar op Macro gaat het helemaal los. Meteen al op de openingstrack ‘On The Top‘ worden alle grenzen overschreden en dit nummer bevat al hun eclectische handelsmerken. De muziek voldoet maar aan 1 wet …. die van Jinjer. Frontvouw Tatiana Shmaylyuk bepaalt het unieke karakter van de Oekraïense act met dreigende fluister, onweerstaanbare zang en bruut gegrom die samen met een waterval aan groovende riffs samensmelten tot krankzinnige songs. Er is zelfs wat ruimte voor een beetje reggae in ‘Judgement (& Punishment)‘, de dubbele bassdrum gaat volledig los in ‘Pausing Death’ en de technische, superieure nummers als ‘Home Back’ tarten de zwaartekracht.

Tracklist ‘Macro’:

On the Top
Pit of Consciousness
Judgement (& Punishment)
Retrospection
Pausing Death
Noah
Home Back
The Prophecy
lainnereP

‘Macro’ komt beschikbaar in de volgende versies:

1 CD Jewel Case (20 Pagina Booklet)
LP Gatefold BLACK
LP Gatefold SPLATTER (strictly limited tot 500)
LP Gatefold GREEN TRANSPARENT (strictly limited tot 500)
Deluxe Box – met Music Cassette, lyric book, tote bag, signed autograph cards (strictly limited)
Digitaal Album

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ