Geslaagde crowdfunding campagne: An Evening With Knives gaat een album opnemen

Facebookrssmail

aewk_logo_white_bg

Na meer dan twee jaar schrijven, oefenen en veel spelen heeft de Eindhovense band An Evening With Knives (AEWK) haar stijl gevonden. In de muziek van AEWK klinkt een overdonderende mix van post-metal, post-rock en psychedelische stonerdoom. De band noemt het zelf: “They bring to the stage a layered and energetic sound with unexpected turns. Where the wall of sound falls down into a sea of tranquility, they always keep it dark, heavy and captivating.”

Na hun goed ontvangen titelloze ep uit 2015 zijn Marco, Peet en Ivo van An Evening With Knives toe aan iets groters. De heren hebben het plan opgevat om een album op te nemen. Alleen heb je dan als beginnend artiest een probleem: Voor het opnemen van een album is geld nodig, veel geld. De platenmaatschappijen staan tegenwoordig niet meer in de rij om een album te financieren. Dus wat moet je dan als minder draagkrachtig rock orkest? Natuurlijk, je start een crowdfunding. Om AEWK te helpen het kapitaal voor de plaatopname bij elkaar te sprokkelen kon je het album al kopen, t-shirts, AEWK in je tuin, eventueel met bandleden die ook nog de barbecue voor je bedienden tot en met een heuse Knives tattoo.

De crowdfunding zou hoe dan ook worden afgesloten met een knalfeest op een geheime locatie op 21 mei. Op de dag zelf werd aan de gelukkigen die erbij mochten zijn de locatie bekend gemaakt, een kraakpand aan de Kloosterdreef, gevestigd in een voormalig café.

Rond half 11 betraden Marco, Ivo en Peer het geïmproviseerde podium gehuld in badjassen. Dat was al een veeg teken dat de crowdfunding geslaagd was, in de promo die de start van de campagne inluidde was dat ook de dracht van de band. Na de furieuze aftrap sprak Marco de verlossende woorden: “We gaan een album maken! We hebben 104% van het streefbedrag gehaald, allemaal heel erg bedankt en nu champagne!” Waarna het feest in volle hevigheid losbarstte en An Evening With Knives nog eens ondubbelzinnig liet horen en zien waarom we allemaal een bijdrage hadden geleverd. An Evening With Knives werd “An Evening in Bathrobes”.

In het stampvolle, rokerige en zwetende zaaltje was de band op haar best: strak, steenhard en altijd meedogenloos groovend. Het publiek ging helemaal mee in de grooves en jams van AEWK.

De album release staat nog niet vast, maar de verwachting is dat we begin 2017 de plaat mogen verwachten. Ik kan niet wachten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ