Happy birthday Rob Halford

Facebookrssmail

Robert John Arthur Halford werd geboren in Sutton Coldfield (Birmingham) op 25 augustus 1951 en is een Engelse zanger en tekstschrijver. Hij werd in 1973 zanger van de heavy metal-band Judas Priest.

Voordat hij bij Judas Priest kwam speelde hij in de bands Hiroshima, Abraxas, Thark, Lord Lucifer en Athens Wood. Na een twintigjarige carrière bij Judas Priest verkreeg de band internationale roem. Halford verliet de band in 1992 om aan een solocarrière te werken. Eerst vormde hij de band Fight en dan werkte hij samen met Nine Inch Nails frontman Trent Reznor voor een industrial project genaamd 2wo, 2wo bracht 1 plaat ‘Voyeurs’ (1998) dat uitkwam onder Reznors Nothing Records label.

In 1998 kwam Halford op MTV openlijk uit voor zijn homoseksualiteit, wat fans al jaren wisten en dus een publiek geheim was. Later vormde hij de band Halford en keerde terug naar zijn metal-stijl de debuut CD, ‘Ressurection’ verscheen in 2000, geproduceerd door Roy Z. In juli 2003 keerde Halford terug naar Judas Priest en verscheen de CD ‘Angel of Retribution’. Laatste productie van Rob Halford en zijn Judas Priest is ‘Redeemer of Souls’ uit 2014.

RockMuZine feliciteert Rob Halford met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ