Happy birthday Joe Trohman

Facebookrssmail

Joseph Mark Trohman werd geboren op 1 september 1984 en is een Amerikaans gitarist. Hij is de leadgitarist van de band Fall Out Boy en speelt ook in de band The Damned Things. Trohman werd geboren in een Joods-Amerikaanse familie in Hollywood, Florida. Zijn familie verhuisde al snel naar Pennsylvania om zich te vestigen in Ohio. Joe speelde de trombone in de basisschool, voordat hij begon met gitaarspelen toen hij 8 of 9 jaar oud was.

In 2001 vormde Joe Trohman de band Fall Out Boy met zijn vriend Pete Wentz. Beiden waren actief geweest in de hardcorescene van Chicago en Joe had als bassist gespeeld tijdens een tournee met Wentz’ band Arma Angelus. Joe heeft Patrick Stump ontmoet in een Borders Bookstore en na gesprekken over een gemeenschappelijke interesses in de band Neurosis, heeft hij Stump ervan overtuigd auditie te doen voor de band. Twee andere musici uit Chicago werden gerekruteerd; T.J. Raccine op gitaar en Mike, een drummer.

Fall Out Boy had van 2009 tot 2013 voor 3,5 jaar een pauze. Om deze reden heeft Joe Trohman en samen met Fall Out Boy drummer Hurley gezamenlijk een nieuwe band gevormd met de naam The Damned Things.

RockMuZine feliciteert Joe Trohman met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ