Happy birthday Steve Dawson

Facebookrssmail

Op 24 februari 1952 werd Steven ‘Dobby’ Dawson geboren in Sheffield, Verenigd Koninkrijk. Steven is bekend als mede oprichter van de NWOBHM band Saxon. De band werd opgericht onder de naam Son of a Bitch door zanger Peter “Biff” Byford, gitaristen Paul Quinn en Graham Oliver, bassist Steve Dawson en drummer Pete Gill.

Saxon heeft veel bezettingswisselingen gehad, van de originele bezetting zijn alleen Peter Byford en Paul Quinn overgebleven. Drummer Pete Gill verliet in 1981 de band vanwege een blessure aan zijn hand; hij werd vervangen door Nigel Glockler, die eveneens vanwege een blessure tussen 1987 en 1988 tijdelijk werd vervangen door Nigel Durham. De bassist Steve Dawson vertrok in 1986 en opvolger Paul Johnson verliet de band 2 jaar later. Nibbs Carter wordt uiteindelijk zijn vervanger en is nog steeds bassist bij de band. Gitarist Graham Oliver vertrok in 1995 en werd vervangen door Doug Scarratt. Na al de wisselingen kondigde ook Glockler aan dat hij vertrok, en zo werd de Duitser Fritz Randow de zoveelste drummer van de band die tot 2004 aanbleef, waarna Jörg Michael hem verving. Na een jaar verliet ook hij de band, waarna Glockler weer terugkeerde.

De bassist Steve Dawson en de gitarist Graham Oliver hebben samen een nieuwe incarnatie opgericht van Son of a Bitch, dat transformeerde in een alternatieve versie van Saxon: Oliver-Dawson Saxon.

Steve heeft de grootse start van Saxon meegemaakt met klassieke albums als ‘Wheels Of Steel’, ‘Strong Arm Of The Law’ en ‘Denim And Leather’ en daarnaast één van de meest toonaangevende live albums ‘The Eagle Has Landed’.

RockMuZine feliciteert Steve met zijn verjaardag!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ