Happy birthday Martin Henriksson

Facebookrssmail

Martin Henriksson werd geboren op 30 oktober 1974 in het Zweedse Göteborg en is een Zweedse muzikant, vooral bekend van zijn werk met death metal band Dark Tranquillity. Martin Henriksson was één van de stichtende leden, en de belangrijkste songwriter van de band, totdat hij hen verliet in 2016. Toen Dark Tranquillity in 1989 gevormd werd was Martin Henriksson de bassist tot 1999. Hij stapte over naar gitaar nadat hun gitarist Fredrik Johansson stopte. Fredrik speelde de bas weer op de band’s album ‘Construct’.

Dark Tranquillity is een Zweedse melodieuze deathmetalband en samen met At The Gates en In Flames pionier van de zogeheten Gothenburg stijl, een mengeling van de bruutheid van death metal met invloeden uit volksmuziek en jaren ’80 “New Wave of British Heavy Metal” (met name Iron Maiden), een weinig gespeelde stijl.

Dark Tranquillity’s debuttplaat ‘Skydancer’ verscheen 1993, in november 2016 verschijnt de elfde langspeler ‘Atoma’.

RockMuZine feliciteert Martin Henriksson met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ