Toxikull – Cursed and punished

Facebookrssmail
Toxikull - Cursed and punished

De thrash is (gelukkig) al weer flink wat jaren populair en ook jongere metalfans storten zich in de thrash en beginnen een thrashband. In ons eigen land zijn dat o.a. Distillator en Overruled, in Belgie is dat o.a. Evil Invaders, maar ook een stuk zuidelijker gebeurt dat en 1 van die bands is het Portugese Toxikull.

Toxikull bestaat nog maar kort, nl. sinds begin 2016 en meteen al in hun oprichtingsjaar brengen ze hun debuutalbum uit, Black sheep, gevolgd in 2018 door een EP. En nu dan in 2019 hun 2e album, Cursed and punished.

Cursed and punished bestaat uit een mix van veel snelle thrashnummers, maar ook een stuk of wat mid-uptemponummers, goed voor de afwisseling. De thrashnummers hebben niet altijd pakkende gitaarriffs, de refreinen hebben dat wel, bv. in het titelnummer, de minder snelle nummers blijven wat gemakkelijker hangen zoals in Killer night. Qua geluid moet je denken aan een mix van Evil Invaders, Enforcer en het oudere Canadese Striker.

Instrumentaal en vocaal hebben ze hun zaakjes prima voor elkaar, productioneel is het ook goed, alle instrumenten komen goed tot zijn recht, veelal heerlijke flitsende gitaarsolo’s, al had het wel iets uitgekristalliseerder mogen zijn. Met een speelduur van 30 minuten, excl. intro en een opvuller, is het album wel wat aan de korte kant.

Toxikull brengt een prima thrashalbum uit. Met wat meer originaliteit in m.n. gitaarriffs en opbouw van nummers op een volgend album en een wat langere speelduur kan Toxikull hopelijk doorstoten naar de thrash(sub)top, de potentie is zeker aanwezig. (79/100) (Metal on metal records )

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ