Hardline – Heart, Mind and Soul

Facebookrssmail

De zanger van Hardline, Johnny Gioeli, heeft het er maar druk mee. Onlangs verscheen het nieuwe album van deze band. Eind deze maand komt er ook een nieuwe plaat uit van Axel Rudi Pell. Ook daar is Gioeli de lead vocalist. Dit nieuwe Hardline album ‘Heart, Mind and Soul’ komt ongeveer twee jaar na voorganger ‘Life’. 

De groep bestaat naar Johnny Gioeli uit: Alessandro Del Vecchio (keys), Mario Percudani (gitaar), Anna Portalupi (bas) en Marco Di Salvia (drums). In het prille begin was de broer van Johnny te vinden in de band, samen met een andere, niet onbekende gitarist. Neil Schon. Johnny’s broer Joey wilde zich volledig focussen op zijn familie en besloot daarom uit de band te stappen.  

Met het debuutalbum ‘Double Eclipse’ wist Hardline redelijk wat succes te behalen. Mede door het gebruik van een aantal nummers in films en series waarvan Baywatch er eentje is. Daarnaast haalde hun cover van ‘Hot Cherie’ die mainstream rock hitlijsten en blijft dit nummer hun bekendste plaat tot nu toe.  

De vocalen van Gioeli blijven na al die jaren nog steeds ijzersterk. Ik durf wel te zeggen dat dit een van de meest ondergewaardeerde rockzangers is. Ook live is deze man klasse. Hij is, van de originele line up, de nog enig overgebleven. Iets wat niet meer ongewoon is, maar het blijft voor fans vaak toch wat lastiger te accepteren. Ik ben blij dat bands gewoon doorgaan. Het feit dat iemand uit een band stapt wil nog niet zeggen dat daarmee die band opgeheven moet worden. Het is aan de band zelf en wanneer het oké is om door te gaan, waarom niet? Iets soortgelijks kwam onlangs naar voren in een interview met de frontman. Hij zegt hierover het volgende: This album is a true reflection of who we are and what we care about, I’m always amazed, despite what some critics may say, that we have the strength and power to push through the way we believe and want to. That will never change with this band. It’s a very special chemistry we have here”  

Dit nieuwe ‘Heart, Mind and Soul’ begint met de twee al eerder uitgebrachte singles ‘Fuel To The Fire’ en ‘Surrender’. Eerstgenoemde, wat de titel wellicht al doet vermoeden, is een uptempo rocker waardoor je gelijk goed in de plaat zitten. ‘Surrender’ is een tikje rustiger, maar het refrein is pakkender, de tekst is wat cliché maar daar zeuren we niet te veel over. Als je het over pakkende refreinen hebt is het schoolvoorbeeld op dit album waarschijnlijk ‘The Curse’. Stilzitten is geen optie.  

Op nummers als ‘Heavenly’ en ‘Waiting For Your Fall’ laat de guitarist horen tot wat voor solo’s hij in staat is. Naast de pakkende riffs en ook zeker de catchy refreinen, waar de melodische hardrock, en dus ook Hardline, om bekend staat zijn op dit album de gitaarsolo’s dus ook prima vertegenwoordigd.  

Hardline blijft ook dit album weer solide. Misschien is dat ook wel de rede dat ze nooit echt groot zijn geworden. Het is allemaal keurig binnen de lijnen van het genre. Het enige wat er wel ieder album uitspringt zijn de vocalen van Johnny. Die blijven van een zeer hoog niveau. Voor de melodische hardrock fan is dit album een prima plaat. Voor degene die de rock aan het ontdekken zijn ook. ‘Heart, Mind and Soul’ is een toegankelijke, solide plaat. (77/100) (Frontiers Music s.r.l.) 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ