Kerry King viert zijn feestje in Tilburg

Facebookrssmail

Alle ingrediënten voor een speciale avond zijn aanwezig deze maandagavond. Niet alleen is dit de aftrap van de Europese tour, ook mag de thrash-legende vandaag 60 kaarsjes uitblazen. Wie jarig is trakteert en Kerry King voegt de daad bij het woord. Samen met Death Angel frontman Mark Osegueda, gitarist Phil Demmel, bassist Kyle Sanders, en drummer Paul Bostaph trakteert Kerry King ons op 19 nummers old skool thrash.

Het hele album ‘From Hell I Rise’ wordt deze avond ten gehore gebracht afgewisseld met zeven Slayer nummers. Kerry King is duidelijk een man van weinig, zeg maar gerust geen, woorden. Verder dan een paar dankjewel-hartjes gebaren en het gooien van wat plectrums komt het 60-jarige feestvarken niet. De aankondigingen en het opjutten laat hij over aan Mark Osegueda.

Het aantal verjaardagsgasten valt wat tegen. De main stage is gedeeltelijk verkleind en ook het balkon is afgesloten. Zelfs met deze aanpassingen is de main nog steeds verre van gezellig druk. De thuisblijvers mogen spijt hebben. De wel aanwezige feestgangers genieten van de old skool thrash die Kerry King speelt. Persoonlijke hoogtepunt voor ondergetekende is het Slayer nummer ‘Chemical Warfare’ dat me terug brengt naar de tijd dat ik als 14 jarig jongetje op mijn slaapkamer naar het mini album ‘Haunting The Chapel’ zat te luisteren waar ‘Chemical Warfare’ ook op staat. Kippenvel!

Ieder nadeel heeft natuurlijk zijn voordeel, ruimte genoeg voor mosh-en circlepits. Ook wordt er nog een ‘happy birthday’ door het publiek ingezet wat door Kerry King beantwoord wordt met een hart-gebaar. De andere zes Slayer nummers die gespeeld worden zijn ‘Repentless’, ‘Hate Worldwide’, ‘Disciple’, ‘Payback’ en ‘Raining Blood’ dat overloopt in het op het debuut album staande ‘Black Magic’. Het geluid en het licht verdienen ook een compliment. Alles was goed te onderscheiden wat het feest alleen maar ten goede komt. Al met al is het een geslaagd feest met dank aan Kerry King.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ