Happy birthday Dan Lilker

Facebookrssmail

Daniel A. Lilker werd geboren op 18 oktober 1964 in Bayside, New York en is een muzikant uit de Verenigde Staten, het meest bekend als bassist, maar ook gitarist, pianist, drummer en zanger. Hij was de bassist van de thrash metal band Nuclear Assault en was een van de oprichters van Anthrax met Scott Ian en medeverantwoordelijk voor de debuutplaat ‘Fistful of Metal’. Dan Lilker was verder verantwoordelijk voor de oprichting van Stormtroopers of Death met Billy Milano (Anthrax roadie, M.O.D. zanger) en speelde bas in de grindcore band Brutal Truth.

Nuclear Assault werd in 1984 opgericht toen Dan Lilker Anthrax verliet om op zoek te gaan naar een band waarbij hij agresievere muziek kon spelen. Hij richtte de band op samen met gitarist John Connelly, die ook eventjes bij Anthrax speelde. Gitarist Mike Bogush en drummer Scott Duboys speelden op de eerste twee demo’s, om later vervangen te worden door respectievelijk Anthony Bramante en Glenn Evans. De debuutplaat ‘Game Over’ werd goed ontvangen en Dan en zijn kameraden gingen de wereld over. Inmiddels heeft Dan Lilker zijn laatste Europese shows gespeeld. Ook Brutal Truth kwam ten einde, Dan heeft genoeg van het toeren en zal zich voornamelijk gaan richten op het opnemen van platen.

Dan Lilker is verder ook nog betrokken geweest bij projecten van onder andere Extra Hot Sauce, The Ravenous en Venomous Concept.

RockMuZine feliciteert Dan Lilker met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ