Kublai Khan TX – Absolute

Facebookrssmail

Kublai Khan TX is het type band wat maar een noot hoeft aan te slaan voordat hardcore fans een pit zullen openen waarin gegarandeerd gewonden gaan vallen. Op 4 oktober kwam de band met zijn nieuwste album, Absolute. Het album bestaat in totaal uit 10 nummers en duurt net geen 26 minuten. 

Al snel wordt duidelijk dat het viertal geen zin heeft om af te stappen van zijn succesformule. Chuggende riffs, simpele rammende drums en het boze lage geschreeuw van vocalist Matt Honeycutt domineren het album. Alles is lekker makkelijk en het album kan prima gebruikt worden als achtergrondmuziek tijdens bijvoorbeeld je werk (pas wel op dat je niet spontaan een van je collega’s een klap verkoopt). Het album zal live echter een stuk beter tot zijn recht komen, aangezien alleen een beetje headbangen niet lijkt te voldoen.

Als je gaat kijken naar de minpunten van het album zijn er eigenlijk maar twee. Ten eerste is alles, juist door het aanhouden van die succesformule, een beetje eentonig. Hier kan je de band echter niet op afrekenen omdat dit alles juist zo lekker klinkt. Toegegeven, het maken van beukend harde nummers die niet op elkaar lijken is lastig. Knocked Loose heeft hier een poging toe gedaan op A Different Shade of Blue en dit heeft niet lekker uitgepakt bij sommige nummers. Het tweede nadeel aan dit album is de lengte. Met slechts 26 minuten aan muziek is het wel erg aan de korte kant en voelt het een beetje aan alsof het niet helemaal af is. Verder heb ik echter niks eropaan te merken.

Om alles dus nog even kort op te sommen; het is een heerlijk album met de succesformule die we al van Kublai Khan TX kennen, alleen nogal kort. Dit is echter het geval bij alle albums van de heren, met de langste plaat nog steeds onder het halfuur.
(90/100)(Rise Records)

TRACKLIST:

Armor of Goddamn
Boomslang
Us & Them
The Truest Love
Self Destruct
Lower Level
Cloth Ears
High Hopes
Beneath a Crescent Moon
Before It’s Too Late

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ