Geen nieuwe editie van Fortarock in 2020

Facebookrssmail
Fortarock

Het Nijmeegse metalfestival FortaRock zal volgend jaar niet terugkeren. De organisatie laat via Facebook weten dat het besluit is genomen om in 2020 geen nieuwe editie van het festival te organiseren.

“Dit is zeker geen makkelijke beslissing geweest, maar na tien geweldige edities hebben we alles bereikt wat we voor ogen hadden met dit festival”, stelt het festival. De organisatie benoemt ook een paar redenen voor het beëindigen van het metalfestival: “De heftige concurrentie, stijgende gages plus prijzen in het algemeen en dit alles in combinatie met strengere regelgeving, maakt het steeds moeilijker om een festival te organiseren zoals wij dat voor ogen hebben.”

Het is niet de eerste keer dat een FortaRock niet doorgaat. Ook in 2017 werd het festival geannuleerd om ongeveer dezelfde redenen. Afgelopen editie liet de organisatie nog weten dat elke bezoeker die een kaartje had gekocht een tweede persoon gratis mee mocht nemen naar het festival. Op het programma stonden onder anderen Behemoth, Amorphis, Children of Bodom, Amon Amarth en Hammerfall.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ