FROZEN CROWN – CROWNED IN FROST

Facebookrssmail

Het Italiaanse Power Metal gezelschap Frozen Crown laat er duidelijk geen gras over groeien. Opgericht in 2017 en nu al toe aan hun tweede langspeler, het is nogal wat. Laten we het op jeugdig enthousiasme houden want dit is een erg jonge band. Hun debuut ‘The Fallen King’ uit 2018 was er in ieder geval een om in te lijsten. Een heerlijk exemplaar Symfonische Powermetal met wat vleugjes folk, sterke grunts en scheurend gitaarwerk van het jongste veulen in hun klas Talia Bellazecca, een talent om in de gaten te houden.

Dit ‘Crowned In Frost’ opent na het instrumentale ‘Arctic Tales’ weer supersnel met het catchy ‘Neverending’. Talia soleert er weer stevig op los, de zang van Giade is meteen herkenbaar en het nummer raast als een wervelwind voorbij. ‘In The Dark’ en ‘Battles In The Night’ zijn van hetzelfde laken een pak, zij het iets frivoler van opzet. Bij het epische ‘Winterfall’ krijgen we eindelijk vocale tegenwicht met de brute stem van Frederico wat toch wel een welkome afwisseling is. Dit zouden ze toch vaker in de songs moeten verwerken. Nu horen we hem pas terug in het sterke slotnummer ‘Crowned In Frost’. Op dit album neemt de band slechts door enkele korte instrumentaaltjes die dienen als interlude een adempauze want het tempo op dit album ligt hoog, heel hoog. Dit was op het debuut ook wel het geval maar daar was de afwisseling een stukje groter en daardoor het album als geheel wat spannender.

“Crowned In Frost’ mag er als album zeker wezen en de band bevestigd moeiteloos mee te kunnen, zo niet een stuk beter te zijn, dan menig band van naam in dit overvolle genre. Toch weten zij een herkenbare stijl neer te zetten en dat is absoluut een knappe prestatie. Het album legt het daarom toch een stukje af tegen het meer uitgebalanceerde debuut. Wellicht een beetje meer tijd voor de volgende plaat en ze hebben weer een knaller te pakken. Zeker een jonge, veelbelovende band met rasartiesten die je echt in de gaten moet houden.

(82/100)(Scarlett Records)

Tracklist: Crowned in Frost
1. Arctic Gales
2. Neverending
3. In The Dark
4. Battles In The Night
5. Winterfall
6. Unspoken
7. Lost In Time
8. The Wolf And The Maiden
9. Forever
10. Enthroned
11. Crowned In Frost

Line-up: Frozen Crown
Giada Etro (lv, bv)
Federico Mondelli (v, g, k)
Talia Bellazecca (g)
Filippo Zavattari (b)
Alberto Mezzanotte (d)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ