Liv Sin – Burning Sermons

Facebookrssmail

Nadat Sister Sin gestopt was, kwam Liv Jagrell terug onder haar eigen naam met Liv Sin, en onder deze naam is deze ‘Burning Sermons’ inmiddels al de tweede langspeler van Liv. Deze plaat staat bol van de powerful heavy metal songs, afgewisseld met een enkel ballad achtig nummer, en deze zijn toch net weer wat steviger dan in de Sister Sin tijd. 

Liv en band knallen er lekker op los en gaan heftig uit de startblokken met ‘Blood Moon Fever’ en ‘Chapter Of The Witch’. Liv Sin levert stevig werk in een modern jasje, en is op haar best in de snellere nummers als ‘Slave To The Machine’ of ‘At The Gates Of The Abyss’. Liv staat haar mannetje en trekt stevig van leer, echter in de rustige passages komt het niet helemaal goed over en klinkt het wat geforceerd zoals in ‘Hope Begins To Fade’ of ‘Ghost In The Dark’. Het merendeel van het gebodene is echter dik in orde en zal niet teleurstellen, waarbij ‘Death Gives Life A Meaning’ een uitschieter in positieve zin genoemd mag worden.

Fans van Liv kunnen dit blind aanschaffen zonder spijt te krijgen, de band bewijst eens te meer tot de betere in het genre te behoren. Topplaat van een geweldige band die het live ook weet waar te maken, helaas gebeurt dat laatste te weinig in onze contreien. Als gastzanger doet Bjorn Strid van Soilwork nog een duit in het zakje op ‘Hope Begins To Fade’. ‘Burning Sermons’ is een logisch vervolg op ‘Follow Me’ uit 2017, maar brengt helaas geen echte aardschok te weeg, gewoon goede no nonsens heavy metal punt.
(80/100) (Despotz Records)

Tracklisting:

1. Blood Moon Fever 
2. Chapter Of The Witch 
3. Hope Begins To Fade 
4. War Antidote 
5. At The Gates Of The Abyss
6. Slave To The Machine 
7. The Sinner 
8. Death Gives Life Meaning 
9. Ghost In The Dark
10. Dead Wind Intermezzo

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ