Magistraal Mastodon in de 013

Facebookrssmail

In een goed gevulde 013 mag de Griekse band Planet of Zeus openen voor Mastodon. Planet of Zeus evenals Mastodon opgericht in 2000 maar aanzienlijk minder productief en succesvol. Hun laatste album ‘Faith In Physics’ dateert al weer van 2019 en is pas hun 5e studio album. De potig gespeelde heavy stoner rock sluit goed aan bij de muziek van hoofdact Mastodon. Het publiek kan het ook allemaal wel waarderen en klapt en zingt enthousiast mee als de sympathieke Grieken dit vragen. Na ruim 3 kwartier gespeeld te hebben is het gedaan voor Planet of Zeus dat terug mag kijken op een geslaagd optreden.

Na een klein halfuurtje ombouwpauze betreden de mannen van Mastodon het podium terwijl het publiek al massaal Mastodon aan het scanderen is tijdens het intromuziekje. Zodra Mastodon de eerste noten van ‘Pain With An Anchor’ inzet gaat de 013 volledig uit zijn bol. De bekers bier vliegen om je oren en er is zelfs sprake van een kleine gemoedelijke moshpit gedurende het hele optreden. Mastodon heeft er duidelijk veel zin in deze avond en tussen de fenomenaal gespeelde nummers door benadrukken ze de band die ze met Tilburg en met de 013 in het bijzonder hebben. Mastodon is in het bezit van 3 begenadigde zangers wat sowieso een pluspunt is ten opzichte van andere bands. Om nog maar te zwijgen over de instrumentbeheersing van deze mannen en in het bijzonder van drummer Brann Dailor.

Het merendeel van de gespeelde nummers deze avond is afkomstig van het laatste album ‘Hushed And Grim’. Hun bekendste nummers zoals ‘The Motherload’, ‘Oblivion’ en ‘Show Yourself’ worden overgeslagen wat ik persoonlijk wel jammer vind, maar er blijft nog genoeg over om van te genieten aangezien Mastodon geen slechte nummers in hun repertoire heeft.

Na afsluiter ‘Blood And Thunder’ spreekt drummer Brann Dailor met in zijn handen een half dozijn drumstokken die hij na een speech van een kleine 10 minuten waarin hij nogmaals benadrukt dat Tilburg een speciale plaats voor Mastodon is en dat ze zeer binnenkort weer terug komen het publiek in gooit. Dan gaan de lichten aan en gaat iedereen naar huis met de wetenschap getuige te zijn geweest van een zeer bijzonder en goed optreden, met dank aan de mensen die verantwoordelijk waren voor het geluid, want de muziek van Mastodon staat of valt met een goed geluid.  Aangezien deze avond op camera is vastgelegd kunnen ook mensen die er niet bij zijn geweest waarschijnlijk dit optreden thuis op DVD/Blu-Ray bekijken. 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ