Sleeping With Sirens speelt spetterende set met nare bijsmaak

Facebookrssmail

Sleeping With Sirens komt naar Nederland en neemt mee… een splinternieuw album, drie voorprogramma’s en natuurlijk zichzelf! Op 13 november stond de band in Effenaar en presenteerde hij het nieuwe materiaal aan het Nederlandse publiek.

De eerste band die het podium mag bestijgen is SHVPES. Het klinkt als een muur van geluid, zo’n goed gebouwde muur waar je lekker veel details in kunt vinden. Ieder bandlid heeft zo zijn momenten, maar de meeste momenten komen toch wel van frontman Griffin Dickinson en bassist Grant Leo Knight, die toch wel de beste moves hebben. Dickinson krijgt ook meteen de award voor beste klimwerk, aangezien hij gewoon even op het drumstel klimt. Voor de eerste band van de avond krijgt SHVPES het publiek ook heel goed mee en, met de sfeer en professionaliteit van de set, verwacht ik dat deze band een volgende keer hoger op de line-up staat.

Terwijl SHVPES het doet lijken alsof het podium helemaal niet volgebouwd staat (dat krijg je met vier bands), lijkt Holding Absence hier wat meer moeite mee te hebben. Het lijkt alsof de band net wat minder comfortabel op het podium staat, wat ook zo zijn charme heeft, maar het valt enorm op na de vorige set. Holding Absence vraagt veel van het publiek en die geeft dit ook graag aan de band. Ik denk wel dat deze band beter als opener van de avond had kunnen staan, zodat de vergelijking met SHVPES wat minder zou zijn geweest. Toch is ook dit een geslaagde set en zijn we alweer bijna halverwege de avond.

Tot nu toe is het geluid behoorlijk goed geweest, wat altijd genoemd mag worden in een review. Helaas houdt dit op bij Palisades, die na een paar minuten spelen alweer van het podium lopen omdat er geluidstechnische problemen zijn. Na wat wachten is het voor een deel opgelost, al komt het de hele set lang niet helemaal meer goed. Toch laat de band zich daardoor niet stoppen en gaat hij lekker door met spelen. Palisades heeft zijn liveshow goed onder de knie en zet dan ook een goede set neer, al mist de publieksinteractie een beetje. Richting het einde wordt dit ook meer en sluit de band zijn show beter af dan dat hij begon.

Het is al laat, maar het is nog lang geen tijd om te slapen. Waar het wel tijd voor is, is de headliner van de avond, Sleeping With Sirens. Alle woordgrappen over slapen zijn nu officieel gemaakt, dus daar hoeven we ons geen zorgen om te maken, we kunnen gewoon de set zelf bespreken. Ook al bestaat de helft van de setlist uit materiaal van het nieuwste album (‘How It Feels to Be Lost’), zijn er ook een aantal deep cuts voor de oude fans en wat hits. De band doet zoals vanouds zijn ding – frontman Kellin Quinn eist de meeste aandacht op met zijn zang en aanwezigheid en de rest van de band is hier de perfecte ondersteuning voor. Je merkt dat iedereen zich comfortabel voelt op het podium, in de band en met het materiaal, wat van de show af spat.

Er is flink wat publieksinteractie, al is dit niet altijd positief. Er zijn wel wat leuke praatjes voor wat nummers, zoals voor de akoestische cover van ‘Iris’, maar Quinn voelt zich ook geroepen om een lesje over stagediven en crowdsurfen te geven (omdat dit een aantal keer verkeerd gaat). Hij spreekt ook iemand aan die met glazen drinken aan het gooien is en vraagt aan een fan of hij niet gewond is geraakt na een nare val met stagediven. Aan het einde van de set, met de encore, kapt Quinn het nummer ‘If You Can’t Hang’ ineens af en beëindigd het concert meteen. Quinn geeft later via Twitter aan dat hij dit deed vanwege gevaarlijke situaties in het publiek. Dit alles zorgt ervoor dat de set helaas een nare bijsmaak heeft gekregen.Over het algemeen is het een goede show geweest. De line-up heeft voor ieder wel wat wils, de avond is goed gevuld en alle bands zetten hun beste beentje voor. De passie is duidelijk van het podium gespat en dat is iets wat een concert altijd beter maakt. Toch zorgen de problemen bij Palisades en Sleeping With Sirens ervoor dat dit niet de avond is geworden die het had kunnen zijn. Hopelijk gaat het de volgende keer wel allemaal goed en kunnen we met volle teugen geniet van deze talentvolle bands. 

Foto’s (c) Lenny van Dijk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ