Marisa and the Moths – Marisa and the Moths

Facebookrssmail
Marisa and the Moths - Marisa and the Moths

Deze voor mij totaal onbekende Engelse female-fronted rockband heeft haar debuut cd af en deze wordt half november op de mensheid losgelaten. Als een grungy kruising tussen de Foo Fighters en Halestorm komt openingssong ‘Needy’ over. Verfrissend wel in deze overwegend wat heaviëre tijden. Aangename soulvolle stem heeft de bandnaamgever en zangeres Marisa Rodriguez ook, prima passend bij de muziek. Geen Lzzy Hale niveau, maar dat soort talenten worden maar af en toe geboren helaas.

Het jaren 90 geluid zet zich voort in de andere nummers. Zo is ‘How Did You Get So Weak?’ een fijn dynamisch nummer, die vooral in het refrein voluit gaat, hier en daar refererend aan mede-landgenoten Skunk Anansie. In het vlotte ‘Skin’ is het volop Halestorm wat we horen en dat bevalt me prima eigenlijk. Alhoewel een vette solo eigenlijk niet had mogen ontbreken. ‘Choke’ begint als een ballad, maar gaat tijdens het refrein lekker los. En nu wel een solo van die andere dame in de band, Sophie Lloyd. Ook opvolger ‘Tied’ begint klein en ontwikkelt zich tot een prachtig, wat dramatisch gezongen nummer. Uitschieter wat mij betreft. Als het daaropvolgende nummer ‘Turn Off’ weer een beetje in dezelfde stijl als de voorgaande nummers blijft hangen, hoe mooi ook, blijkt dat de band in herhalingen valt en een wat beperkte stijl heeft.

Van de tweede helft van de cd blijven me het lekkere huppelritme van ‘Human’, de nogal saaie nachtclub-ballad ‘Baby Goodnight’ en de nog saaiere afsluiter ‘Everything Is Going Swimmingly’ bij. Met die laatste eindigt de plaat nou niet bepaalt in schoonheid. Daarvoor hebben we nog wel kunnen genieten van enkele prima, maar niet wereldschokkende rockers: het heavy ’69’ en ‘Look What You’ve Done’.

Deze sympathieke Engelsen hebben een fijne plaat gemaakt, die met wat meer afwisseling een puntje hoger had gescoord. Maar op het spelniveau, de zangkwaliteiten en de uitgebalanceerde productie is niets af te dingen. Op songschrijversvlak kunnen echter nog wat stappen gemaakt worden; hopelijk krijgen ze de tijd om zich verder te ontwikkelen om net wat meer nummers neer te pennen die boven de middelmaat uitstijgen. (75/100) (Marisa and the Moths)

LINE-UP

Marisa Rodriguez – Vocals, Guitar (Songwriter)
Liam James Barnes – Bass, Backing Vocals
Jason Wilson – Drums (Producer)
Sophie Lloyd – Lead Guitar
Chris Merton – Guitar

TRACKLIST

1. Needy
2. How Did You Get So Weak?
3. Skin
4. Choke
5. Tied Up
6. Turn Off
7. Human
8. Slave
9. Baby Goodnight
10. 69
11. Easy Target
12. Look What You’ve Done
13. Everything Is Going Swimmingly

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ