Quiet Riot – Hollywood Cowboys

Facebookrssmail

Quiet Riot, een band met een veelbewogen geschiedenis. Al in 1975 opgericht door 2 legendes in de Hardrock wereld te weten gitarist Randy Rhoads en zanger Kevin Dubrow. Randy Rhoads zou later furore maken bij Ozzy Osbourne en komt om tijdens een tragisch vliegongeluk op de leeftijd van slechts 25 jaar. Zanger Kevin Dubrow is gestorven aan een dodelijke combinatie van alcohol en heroïne en werd uiteindelijk  in zijn appartement gevonden waar hij al 6 dagen dood lag.

Wat Quiet Riot verder nog maakt tot een legendarische band is het feit dat het de eerste Rock/Metal band was die de nummer 1 positie bereikte in de Amerikaanse Billboard Album Charts. Dit gebeurt in 1983 met het album ‘Metal Health’ wat alleen al in de Verenigde Staten meer dan 6 miljoen(!) keer over de toonbank gaat.

Drummer Frankie Banali is de belangrijkste man van Quiet Riot en is sinds de doorstart in 1982 een constante factor. Ook op ‘Hollywood Cowboys’ is hij verantwoordelijk voor het merendeel van de composities en de productie. ‘Hollywood Cowboys’ is het 11e studio-album van Quiet Riot en dat is relatief weinig als je in beschouwing neemt dat ze al ruim 40 jaar bestaan. Wat ook wel enigszins apart is, is dat zanger James Durbin  waarmee dit album is opgenomen voor de release Quiet Riot heeft verlaten om zich te richten op zijn solocarrière. Hij is inmiddels vervangen door Jizzy Pearl die al eerder de zang verzorgde bij Quiet Riot. Het is moeilijk te zeggen wat je kan verwachten bij een Quiet Riot-album.

Door de talloze bezettingswisselingen in de loop der jaren is Quiet Riot er niet in geslaagd een eigen geluid te creëren. Als een op zichzelf staand hardrock-album klinkt het allemaal wel degelijk en vakkundig maar niet bijzonder. Beste nummer van het album is de ‘Bluesrocker Roll On’. Het drumwerk van de ernstig zieke Frankie Banali is ook een pluspunt. Helaas is zijn productietalent minder groot. ‘Hollywood Cowboys’ klinkt nogal mat en vlak, dat had beter gekund. (73/100) (Frontiers Records)

Tracklist

1 Don’t Call It Love (4:05)
2 In The Blood (3:28)
3 Heartbreak City (4:16)
4 The Devil That You Know (2:40)
5 Change Or Die (3:24)
6 Roll On (5:54)
7 Insanity (4:44)
8 Hellbender (3:21)
9 Wild Horses (3:11)
10 Holding On (4:23)
11 Last Outcasts (2:35)
12 Arrows And Angels (2:56)    

Line Up

Frankie Banali – Drums
Alex Grossi – Guitars
Chuck Wright – Bass
James Durbin – Vocals

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ