The Offspring komt naar Jera On Air

Facebookrssmail
The Offspring

The Offspring komt naar Jera On Air! Op vrijdag 26 juni zullen de Amerikanen op het festival staan. Van donderdag 25 tot en met zaterdag 27 juni staat Ysselsteyn in Limburg weer drie dagen lang in het teken van de betere metal, hardcore en punk. De fans lieten eerder al blijken reikhalzend uit te kijken naar de 28e editie van Jera On Air, aangezien de ‘Early Bird-tickets’ binnen een half uur over de digitale toonbank vlogen.

The Offspring mag met recht een klapper genoemd worden voor het festival. De Amerikanen produceerden in de jaren negentig de ene na de andere hit, met uitschieters als ‘Why don’t you get a job?’, ‘Self Esteem’ en ‘The Kids aren’t Alright’. De songs waren stuk voor stuk met een hoge notering terug te vinden in de hitlijsten. Het grootste commerciële succes kwam echter in 1999 met ‘Pretty Fly (For a White Guy)’, de wereldwijde hit waarmee The Offspring in de eerste maanden van 1999 ook in Nederland een aantal weken de hitlijsten aanvoerde. Het publiek in concertzalen en op festivalweides gaat nog altijd steevast uit zijn dak als de eerste vier woorden van het nummer worden ingezet: “Gunter, glieben, glauchen, globen.” En velen kunnen de korte drumsolo die hierop volgt wel dromen. Dat belooft wat in Ysselsteyn! De band rondom zanger Dexter Holland mag in de tussentijd dan iets ouder en wijzer zijn geworden, aan energie hebben de heren niets verloren. Afgelopen jaar zette The Offspring tijdens Pinkpop de Landgraafse festivalweide nog in vuur en vlam en konden ze na afloop rekenen op louter positieve kritieken. Springlevend zijn ze nog. Dat blijkt ook wel uit het feit dat begin 2020 een album met nieuw werk wordt verwacht.

Sjoerd Ewals, één van de drijvende krachten achter Jera On Air, is maar wat trots op de boeking van de eerste headliner: “The Offspring past perfect bij ons festival. Onze bezoekers kunnen een groot deel van de nummers van deze band moeiteloos meezingen. Een geweldige afsluiter voor één van de festivaldagen. Na afgelopen jaren steeds een stap vooruit te hebben gezet qua programmering van ons festival zijn we blij dat we ook voor 2020 alweer een grote naam vast hebben gelegd”.

Met The Offspring staat de eerste naam op de festivalposter voor Jera On Air 2020. Het duurt echter niet lang voordat de band gezelschap krijgt van enkele collega’s, aldus Thijs Vogels van de organisatie: “We hopen nog voor Sinterklaas een stuk of tien bands naar buiten te brengen. In de kerstperiode komen er daar nog eens tien bij.”

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ