RockMuZine tip: Baroeg Open Air!

Facebookrssmail

BOAHet gratis festival Baroeg Open Air vindt vandaag plaats in het Rotterdamse Zuiderpark. Net als poppodium Baroeg richt het festival zich op underground en alternatieve muziek. Op Baroeg Open Air delen rockers, punkers, metalheads, en liefhebbers van alternatieve dance gebroederlijk één festivalterrein. Al deze bezoekers delen een passie voor underground muziek, wat zorgt voor een bijzonder goede sfeer. In 2014 won Baroeg Open Air dan ook de Rotterdam Music Award in de categorie ‘Beste Festival’. Gesteund door deze overwinning is de organisatie hard aan de slag gegaan om de aankomende achtste editie nog groter en beter te maken.

Baroeg Open Air heeft een naam hoog te houden als het gaat om het boeken van metalbands. De headliner van dit jaar, Venom Inc., staat aan de wieg van veel soorten extreme metal zoals black en thrash metal. In de ‘scene’ is dit dus een legendarische naam. Eerder op de dag spelen onder andere de rock’n roll band Batmobile en de Rotterdamse wave band Rats On Rafts. De headliner van de Electronic Stage is Black Sun Empire, één van de grootste drum’n bass acts van Nederland. Opvallend op dat podium is het Franse Igorrr. Deze act maakt een mix van klassieke muziek, metal en breakcore. Eerder in de middag spelen nog drie beginnende bands op de Talent Stage.

Naast het muzikale programma in de twee tenten is er nog meer te beleven. Op de festivalmarkt kunnen onder andere cd’s, platen, kleding en sieraden worden gekocht, al kun je je er ook laten tatooëren of piercen. Tegenover het tweede podium zal het ‘streetartcollectief’ Lastplak live graffitikunst maken.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ