Thursday en Chris Conley overwinnen Dynamo

Facebookrssmail

Op de laatste dag van november trekken veel mensen uit Nederland en Europa naar Dynamo. Waarom? Thursday komt voor een tour naar Nederland en Engeland. En niet zomaar een, 20 years anniversary. Het zou helemaal compleet zijn als Thursday ook nog op een donderdag speelt, maar 100% perfect kan niet altijd!

Als opener hebben ze Chris Conley van Saves The Day meegenomen. Wie Saves The Day kent, weet dat het vol energieke muziek spel en stem met een lekker rauw randje zit. Chris laat zich nu van een fijne andere kant zien.  Er was even mis communicatie over de timetable, maar hey, er is niets fouts aan als bijna iedereen er bij de opener al is. Chris warmt iedereen op een prettige manier op met zijn fijne gitaarspel en stem.

Thursday gaat al zeker een aantal jaar mee. Toen ik als 4 jarige op de wereld liep besloten de mannen om een band te vormen. Hun laatst uitgebrachte album komt uit 2011, waarmee ze voor het laatst op Groezrock speelde in Europa. Ze openen de show meteen met een van de favoriete nummers van hun album ‘ Full Collapse’ .

Bij de eerste noot van Understanding in a Car Crash gaat het publiek meteen los. De band weet waar ze voor zijn gekomen en het publiek overduidelijk ook. Zanger Geoff loopt met een glimlach tussen het zingen door over het podium. Bij de eerste crowdsurfer zie je iedereen genieten. Als laatste verassing komt Chris Conley voor War All the Time nog terug op het podium.

Thursday bewijst dat de 20 years anniversary er niet zomaar is. 20 jaar waarin ze goede muziek uitgebracht hebben en sick goede shows live maken. Laten we hopen dat er nog een 30 years anniversary aan komt waarbij ze heel Saves The Day meenemen!

Setlist:

Full Collapse
A0001
Understanding in a Car Crash
Concealer
Autobiography of a Nation
A Hole in the World
Cross Out the Eyes
Paris in Flames
I Am the Killer
Standing on the Edge of Summer
Wind-Up
How Long Is the Night?
I1100

Encore:

The Other Side of the Crash/Over and Out (Of Control)
Beyond the Visible Spectrum
Jet Black New Year
Signals Over the Air
Ever Fallen in Love (With Someone You Shouldn’t’ve)

Encore 2:

War All the Time

Foto’s (c) Liza van de Ven

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ