Happy birthday Rick Savage

Facebookrssmail

Richard ‘Rick’ Savage werd geboren op 2 december 1960 in Sheffield, Engeland en is de bassist en een van de oprichters van de Engelse hardrock band Def Leppard. Hij wordt ‘Sav’ genoemd om verwarring tussen hem en de andere Rick in de band, drummer Rick Allen te voorkomen. Rick Savage en zanger Joe Elliott zijn de enig overgebleven originele leden van de band. De twee, plus Rick Allen, zijn ook de enige leden van de band die een bijdrage hebben op elk album.

Def Leppard is een Britse hardrock band opgericht in 1977. De muziek van Def Leppard is een combinatie van invloeden uit de hardrock, glamrock, AOR en heavy metal. De band is bekend van hits als ‘Animal’ (1987), ‘Pour Some Sugar on Me’ (1987) en ‘Love Bites’ (1989).

Def Leppard wordt beschouwd als een schoolvoorbeeld van het rockgeluid van de jaren 80, misschien zelfs grenzend aan het clichématige. Def Leppard is één van de slechts vijf rockbands die met twee originele albums meer dan 10 miljoen exemplaren van elk hebben verkocht in Verenigde Staten. De andere bands zijn The Beatles, Led Zeppelin, Pink Floyd en Van Halen.

RockMuZine feliciteert Rick Savage met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ