Godless Agenda – Death Awaits You All

Facebookrssmail

Godless Agenda is een Noors 1-mans project/band en bestaat sinds 2013. Godless Agenda speelt Old Skool Death/Thrash Metal in de stijl van Possessed, oude Slayer en Kreator en nog talloze andere bands. Niks mis mee aangezien de muziek niet bijster origineel is maar wel ontzettend lekker wegluistert. Ostein Bjerkann maakt er verder ook geen geheim van waar hij zijn inspiratie vandaan haalt.

Opener ‘Death Awaits You All’ laat meteen horen wat je kunt verwachten de komende 40 minuten. De Slayer-riffjes luisteren heerlijk weg en als het tempo omhoog gaat zou je zweren dat je naar Possessed aan het luisteren bent. ‘Kill The Cockroaches’ heeft ook weer behoorlijk wat oude Slayer/Kreator invloeden. Afwisseling genoeg met Breakdowns, felle gitaarriffs en snelle stukken. ‘Let The Children Come To Me’ kan me wat minder bekoren maar de smerige gitaarsolo mag er zijn in dit verder nogal recht toe recht aan Thrash nummer. ‘Fear Me (Inch Allah)’ is het beste nummer van het album. Zowel qua opbouw en originaliteit. Mid-tempo Thrash met Oosterse invloeden die tot uiting komen in de gitaarsolo’s  en het gesproken in plaats van gezongen rustige middenstuk.

Vervolgens komt ‘Rising From The Pits’ wat weer pure Death Metal is met fel flitsend gitaarwerk. ‘The Legacy Of Man’ is van hetzelfde laken een pak, niet origineel maar het luistert oh zo lekker weg. ‘Devoured From Within’ is met ruim 8 minuten verreweg het langste nummer en had wat mij betreft wel wat korter gemogen. Niet dat het slecht is maar er gebeurt te weinig om het 8 minuten spannend te houden. Soms is minder meer.

Afsluiter ‘The Ballad Of Donald Trump’ is allesbehalve een ballad en eigenlijk compleet overbodig met een tijdsduur van slechts 40 seconden. Vullertje dus. ‘Death Awaits You All’ is een fijn album voor liefhebbers van Old Skool Death/Thrash Metal. Ook de productie doet nogal (al dan niet met opzet) nogal jaren 80 aan. Onder het motto ‘beter goed gejat dan slecht geschreven’ scoort dit album bij mij een dikke 8 (82/100) (Eigen productie)

Track List

1 Death Awaits You All (5:04)
2 Kill The Cockroaches (5:52)
3 Let The Children Come To Me (4:14)
4 Fear Me (Inch Allah) (5:05)
5 Rising From The Pits (4:28)
6 The Legacy Of Man (5:34)
7 Devoured From Within (8:08)
8 The Ballad Of Donald Trump (0:40)  

Line Up

Ostein Bjerkann 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ