Happy birthday Corey Taylor

Facebookrssmail

Corey Todd Taylor werd geboren in Des Moines, Iowa op 8 december 1973 en is een Amerikaanse zanger. Hij is de hoofdzanger van de nu-metal band Slipknot en een van de vier oprichters van de hardrockband Stone Sour.

Corey begon zijn muziekcarrière met bands uit Des Moines. Stone Sour werd in 1992 gesticht en werd een van de grootste bands in de muziekscene van Des Moines. Hij werd later lid van Slipknot en werd er leadzanger. Slipknot kreeg een contract bij Roadrunner Records in 1998.

In 2000 werd Taylor benaderd door een ex-Stone Sour lid Josh Rand om enkele nummers te bespreken waar hij aan werkte, en er begon weer leven in Stone Sour te komen. In 2002 brachten ze hun eerste zelf-getitelde album uit. Met de hulp van Corey die ondertussen al een grote bekendheid geworden was kon Stone Sour een grote comeback waarmaken. Er werd dan gedacht dat Stone Sour het einde van Slipknot zou betekenen. Dit bleek niet het geval.

In 2004 kwam Slipknot opnieuw samen en bracht hun derde album ‘Vol. 3: (The Subliminal Verses)’ uit. Voor Taylor zijn Slipknot en Stone Sour als kinderen voor hem, het zou niet eerlijk zijn om een favoriet te kiezen. Hij houdt ervan om deel uit te maken van beide groepen. In 2006 bracht Stone Sour hun tweede album uit, ‘Come What(ever) May’, dit album kreeg veel erkenning en haalde Stone Sour uit de schaduw van Slipknot. Maar Slipknot bracht 2 jaar later zijn vierde album ‘All Hope Is Gone’ uit. In 2010 heeft hij weer een album met Stone Sour ‘Audio Secrecy’ gemaakt, dit album gaat voornamelijk over de scheiding met zijn vrouw Scarlett.

RockMuZine feliciteert Corey Taylor met zijn verjaardag

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ