Happy birthday Yves Brusco

Facebookrssmail

Yves ‘Vivi’ Brusco werd geboren op 25 december 1957 in Parijs en is het best bekend als bassist / gitarist is van de Franse hardrock band Trust. Vivi speelde in Trust gedurende twee periodes te weten van 1980-1985 en van 2006 tot 2011. In 1976 wordt Vivi bassist / zanger van de band Sway waarin zijn broer Peter gitarist was. De band boekte geen succes en stopte in 1979.

In 1980 vervangt Vivi bassist Raymond Manna in de band Trust, Raymond gaat zich full-time richten op het management van de band. Vier albums volgden in deze periode: ‘Répression’, ‘Marche ou crève’, ‘Trust IV (Idéal)’ en ‘Rock’n’Roll’. Vooral het later door Antrax gecoverde ‘Antisocial’ van de eerste plaat deed enig stof opwaaien, het nummer werd een groot succes als metal nummer bij Anthrax in 1988.

Trust ging uit elkaar en kwam weer bij elkaar met of zonder Vivi. Bij de reünie in 2006 was Yves Brusco weer volledig van de partij om vervolgens in 2011 te stoppen….

RockMuZine feliciteert Yves Brusco met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ