Pene Corrida sluit jaar met een klapper af in Baroeg

Facebookrssmail

Het is 28 december en Pene Corrida brengt met zijn Putamadrenaline tour een show naar Baroeg die voor velen de laatste van het jaar zal zijn. Support komt van het redelijk nieuwe All Doomed. Kunnen de bands er samen voor zorgen dat de aanwezigen hun (concert)jaar met een knal eindigen?

In het begin lijkt het er heel even op dat dit wat lastig gaat worden. All Doomed zou om acht uur beginnen, maar het podium blijft akelig leeg tot vijf voor half negen. Het vijftal maakt muziek die je waarschijnlijk het beste in het post-hardcore hokje kan stoppen, mocht je fan zijn van bands in hokjes stoppen. Een ding is duidelijk; de heren maken een stevig potje herrie met een eigen stijl erin. Ondanks het feit dat de band hun eerste nummertje pas een paar maanden geleden uitbrachten, lijken de heren wel al geheel thuis op het podium. Hoewel de muziek misschien niet door iedereen gewaardeerd werd, heeft All Doomed toch een goede set neer gezet.

Mee bléren is bij Pene Corrida geen probleem, ook al ken je de heren niet; het in mariachi outfits geklede zestal speelt covers van bekende nummers. Deze covers zijn echter even flink onder handen genomen om er zo wat stevig gitaarwerk en geschreeuw in te verwerken. Of het nu gaat om bekende nummers uit de 90s, moderne popnummertjes, een The Prodigy medley, een metal medley of Frozen’s Let it Go; Pene Corrida is van alle markten thuis.

Juist dit maakt een Pene Corrida concert tot een van de grootste metal feestjes die je kan hebben. Het publiek is diverser dan bij enig ander concert en kan toch ieder woord meezingen. Nouja, bijna dan; de nieuwe cover van Simarik (origineel van Tarkan) is toch wat lastiger. Een mosh pit vormt zich al snel tijden de set en ook hierin blijft men ook lekker doorfeesten. Een van de mooiste punten van de avond is misschien wel Captain Jack, waarbij een bezoeker in piratenpak de hele zaal door kwam crowdsurfen.

Pene Corrida was een klap op de vuurpijl van het concertjaar en ik kan iedereen die de band nog nooit live gezien heeft zeker aanraden om dit een keer te doen!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ