Burning Witches – Wings Of Steel

Facebookrssmail
burning witches

De Brandende Heksen hebben vanaf het begin uw recensent uitermate bekoord. Niet alleen door hun verschijningen, die er zeker mogen wezen, maar door hun venijnige, onvervalste Heavy Metal die zowel op plaat als live uiterst pakkend en verslavend wordt gebracht. Bij mij was er dan ook sprake van een behoorlijke schok toen de mededeling kwam dat de uitstekende vocaliste Seraina de band had verlaten.

Tsjonge, ben je net lekker bezig, krijg je dit. De dames lieten er geen gras overgroeien en haalden na Sonia Nusselder met Shadowrise vocaliste Laura Guldemond nog maar een Nederlandse binnen. Eerlijk gezegd was ik hierover nogal sceptisch. “Seraina’s shoes are big to fill” en bij ‘Shadowrise’ was ik niet helemaal onder de indruk van Laura. Aan de dames dus om mijn ongelijk te bewijzen en mijn mond wordt meteen stevig gesnoerd met het nieuwe ‘Wings Of Steel’ waarop Laura meteen luid en duidelijk laat horen in deze band prima op haar plaats te zijn. Seraina wint nog steeds op punten maar als er dan toch een vervangster moet zijn dan bewijst Laura zich hier meteen.

De titeltrack is dan ook meteen hun snelste nummer wat lekker agressief en stevig uit je speakers dendert. Ultieme Heavy Metal met hoofdletters dat wellicht zelfs richting thrash neigt. Niets mis mee en dat beloofd voor het in maart alweer uitkomende nieuwe album. De overige 3 nummers zijn live tracks, de beste nummers van hun 2e album ‘Hexenhammer’ en hiermee kun je de nekspieren verder in vorm beuken. Het geheel klinkt lekker en aan het publiek te horen was het een genot om hierbij aanwezig te zijn. Laura komt ook live prima uit de verf dus ook op het live front mogen we geen problemen verwachten in de nabije toekomst. Lekker tussendoortje in ieder geval. (83/100) (Nuclear Blast)

Tracklisting:

  1. Wings of Steel
  2. Executed (live at Wacken 2019)
  3. Open Your Mind (live at Wacken 2019)
  4. Hexenhammer (live at Wacken 2019)

Line-up:

  • Laura – zang
  • Romana – gitaar
  • Sonia – gitaar
  • Jay – basgitaar
  • Lala – drums
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ