Lekkere avond oldschool metal in Calluna met Killer, Burning en Sad Iron

Facebookrssmail

Een avond oldschool-metal slaan we niet gauw af, als al maanden geleden bekend wordt dat de bekende Noordelijke organisator Hugo Koch zo’n avond organiseert in de altijd zo sfeervolle motorclub Calluna te Ommen en de optredende bands Killer (Belgie), Burning (Ned.) en Steel Shock (Ned.) zijn, dan wordt de keuze gemaakt om daar naar toe te gaan.

Helaas moet Steel Shock afzeggen, omdat bandlid Martjo Brongers eind vorig jaar plotseling overleden is, in Sad Iron wordt een waardige vervanger gevonden.

Sad Iron mag als eerste aftrappen en opent met enkele nummers van debuutalbum ‘Total damnation’. Hoewel na een paar nummers gezegd wordt dat er vanavond een oldschoolset gespeeld zal worden, komen er ook wel een paar nummers van het recente derde album, ‘Chapter II: the deal’ aan bod. Het geluid is goed, het enthousiasme groot, nieuwe zanger Marcel Paardekooper is in het begin matig te horen en komt ietwat vlak over. De lekkere oldschool thrash van Sad Iron slaat helaas niet echt over op het ook niet in grote getalen opgekomen publiek.

Na de ombouwpauze krijgen we een kort ingelast optreden van Vortex als eerbetoon aan het genoemde overlijden van Martjo Brongers, oprichter van Vortex. Uiteraard wordt het legendarische ‘Open the gates’ ook gespeeld met gastoptreden van Bernard Rive, oprichter van Sad Iron.

Als tweede band is Burning aan zet, de band waarin Hugo Koch de zanger is, en Burning speelt een mooie dwarsdoorsnede van het door hen uitgebrachte materiaal, oldschool heavy metal welke met name in de langzamere nummers qua stijl richting Black Sabbath gaat. De nummers worden zoals altijd vakkundig vertolkt, maar ook nu een wat matige respons van het publiek. Hoewel de band bezig is met de opnamen van een nieuw album, wordt er vanavond geen nieuw werk ten gehore gebracht.

Afsluiter van de avond is Killer. In de jaren ’80 bracht Killer drie sterke albums uit en ook vanavond komen de meeste gespeelde nummers dan ook van deze albums af. In die jaren werd Killer bij de ruigere nummers nogal eens het Belgische Motörhead genoemd, gitarist/zanger Shorty komt bij nummers als ‘Wall of sound’ en ‘Reay for hell’ nog altijd wel een beetje in de buurt van Lemmy qua zang. Net als Sad Iron en Burning poogt ook Killer het publiek mee te krijgen, vooral bassist Jakker is hierin vrij actief, maar bij alle drie de bands is de reactie van het publiek helaas aan de wat tamme kant.

De bezoekers hebben een lekkere avond oldschool metal in Calluna voorgeschoteld gekregen met drie goede optredens.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ