CB3 – Aeons

Facebookrssmail

CB3 (Charlottas Burning Trio) is opgericht in 2013. In 2018 brengen ze hun debuutalbum ‘From Nothing To Eternity’ uit. ‘Aeons’ is dus hun tweede album en het eerste wat ze maken voor The Sign Records. Het album bevat slechts vijf nummers maar klokt toch ruim 30 minuten. CB3 speelt instrumentale Prog en bevat elementen van Psychedelische Rock, Jazz, Fusion en zelfs Grunge. 

Opener ‘Zodiac’ begint meteen goed met tegendraadse maatsoorten en een heavy bezwerende gitaarriff. Het middenstuk is dan wat psychedelisch om vervolgens loodzwaar te eindigen. ‘Sonic Blaze’ begint als een Grunge-nummer en gaat daarna alle kanten op. Van Jazzrock/Fusion gaat het over in Psychedelische soundscapes die aan Pink Floyd doen denken om vervolgens te eindigen met hoofdzakelijk Rock-elementen. 
‘Acid Haze’ begint als Black-Metal nummer en slaat vervolgens om in Doom met gitaarwerk dat niet zou misstaan op een King Crimson of Zappa-album, daarna gaat het tempo weer omhoog en gaat CB3 weer Proggen wat omslaat in Psychedelisch gefreak wat mooi opgebouwd wordt naar een climax tot het einde. 

‘Warrior Queen’ is het meest simpele nummer wat tevens het meeste Rockt en derhalve voor de gemiddelde RockMuzine-lezer het meest interessant. Op afsluiter ‘Apocalypse ‘ blaast saxofonist Martin Wiren nog een partijtje mee en speelt Charlotta naast gitaar ook de Mellotron. 

Conclusie: ‘Aeons’ is een album wat voor 90% van de RockMuzine-lezers niet interessant is. Ook ik had moeite om er de volle 30 minuten de aandacht er volledig bij te houden. Desondanks is het voor de avontuurlijk ingestelde muziekliefhebber zeker een interessant album. Beslis dus zelf of je dit album een kans wilt geven. 
(66/100) (The Sign Records) 

Tracklist:

1 Zodiac (3:51) 
2 Sonic Blaze (6:50) 
3 Acid Haze (9:07) 
4 Warrior Queen (7:26) 
5 Apocalypse (5:01) 

Line Up: 

Charlotta Andersson – Guitars 
Pelle Lindsjo – Bass 
Natanael Salomonsson – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ