Elden – Nostromo

Facebookrssmail

Elden is een Zweedse band opgericht in 2012. Ze beginnen nummers te schrijven die beïnvloed zijn door bands als Mastodon, Baroness, The Sword en ‘Classic’ bands uit de jaren ‘70/’80. In 2013 brengt Elden hun eerste demo uit en beginnen ze ook met enige regelmaat live te spelen in lokale clubs. In 2015 brengen ze hun eerste EP uit en gaan ze door heel het land touren. In november 2016 komt hun debuutalbum ‘Death And Fear’ uit die wereldwijd lovende kritieken oogst. 

In de zomer van 2018 speelt Elden voor het eerst in het buitenland als support van Stoned Jesus in Zagreb. ‘Nostromo’ is dus hun tweede album en het eerste wat uitkomt op Fuzzorama Records. Het muzikaal gebodene op ‘Nostromo ‘ is een mix van de al eerder vernoemde bands (Mastodon, Baroness, The Sword) met elementen van epische Doom en Stoner Rock. Interessant voor een breed publiek dus. 

‘Nostromo’ kan grofweg in twee categorieën verdeeld worden. Nummers als ‘Fossilised’ en ‘Two Faced Wizard’ die progressief en avontuurlijk zijn en de wat meer ‘recht toe recht aan’ nummers zoals ‘Anubis’. Alle nummers op ‘Nostromo’ zijn riff-georiënteerd, hoofdzakelijk langzaam en zwaar zijn ze de fundering van elk nummer. De muziek is vrij Retro maar klinkt door de puike productie toch fris en modern. Beste nummer van het album is afsluiter ‘Two Faced Wizard’ dat bijna 10 minuten duurt en wemelt van de tempowisselingen. Al met al is ‘Nostromo’ een album dat veel Metal-liefhebbers zal aanspreken. 
(84/100) (Fuzzorama Records)  

Tracklist: 

1 Relapse (1:02) 
2 Sail & Saviour (5:19) 
3 Anubis (2:44) 
4 Fossilised (4:59) 
5 Heavy Rain (6:40) 
6 Nostromo (4:58) 
7 Creature Follows (3:38) 
8 The Passage (2:03) 
9 Two Faced Wizard (9:41) 

Line Up: 

Kalle Persson – Guitar 
Claes Josefsson – Drums 
Torsten Gabrielsson – Guitar 
Alexander Huss – Bass/Vocals 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ