Eliminator – Ancient Light

Facebookrssmail

Het Noord-West Engelse Eliminator wordt in 2008 opgericht, maar doordat het lang duurt aleer ze een geschikte zanger vinden, wordt er tot aan 2018 maar mondjesmaat wat klein materiaal uitgebracht. Met het aantrekken van Danny Foster als zanger komt de vaart er in en verschijnt in 2018 dan hun debuut-album ‘Last Horizon’. En dan nu in 2022 de opvolger, Ancient Light; corona heeft er bij Eliminator niet voor gezorgd dat er een snelle opvolger van het debuut komt.

Afgaande op de bandnaam en logo zou je een thrashmetalband verwachten, maar niets is minder waar, ‘Eliminator’ zit op het scheidingsvlak van hardrock en heavy metal. Al snel na de start van het eerste nummer ‘Arrival’ weet je wat voor vlees je in de kuip hebt, NWOBHM met een behoorlijke gelijkenis met Iron Maiden, door zowel het geluid als de zang. Het is een up tempo nummer met een fijne melodieuze gitaarriff en dito solo, de bas komt er ook lekker doorheen. ‘Arrival’ is niet het enige up tempo nummer, bijna alle nummers zit een goed tempo in, veelal gelardeerd met fraaie gitaarriffs en solo’s, telkens voorzien van pakkende melodielijnen, met geregeld ook mooie breaks en tempo-wisselingen waarbij zanger Danny Foster ook erg goed uit de verf komt, zowel in het hoge als het lage bereik. Voorbeelden hiervan zijn het titelnummer ‘Ancient light’ wat een lekkere pompende bas in het refrein heeft en ‘The sculptor and the stone lady’, wat in het midden zelfs een Oosters aandoende break heeft. ‘Lord of sleep, dreammaster’ is het absolute hoogtepunt tussen de andere uitstekende nummers, na een bijna dramatisch en meeslepend intro ontspint zich een snel nummer met prachtig gezongen melodielijnen; zowel in de coupletten als ook in het heerlijk gedragen refrein, zanger Danny Foster schittert hier volop. Afsluiter ‘The nightmare of Aeon’ is het enige nummer wat grotendeels een langzaam tempo heeft en lekker zwaar en episch overkomt, de tempoversnelling even over de helft is weer geweldig.

Eliminator geeft een mooi visitekaartje af met dit heerlijke album. Op de sociale media is het helaas erg rustig rond de band, hopelijk komt er toch een kans dat dit geweldige album niet onopgemerkt blijft en mogen ze zich live in Europa laten zien. 86 /100 ( Dissonance Productions)

Line Up

 • Danny Foster – Vocals
 • Jack MacMichael – Lead Guitars
 • Matthew Thomas – Guitars
 • Jamie Brandon – Bass
 • Dave Steen – Drums

Track List

 1. Arrival
 2. Silent stone
 3. Ancient light
 4. Goddess of life
 5. The sculptor and the stone lady
 6. Lord of sleep, dreammaster
 7. The library
 8. Mercy
 9. Foreverless
 10. The nightmare of Aeon
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ