DragonForce brengt Extreme Power Metal naar Tilburg

Facebookrssmail
Archieffoto (c) Ruth Mampuys

Hoewel DragonForce gisteren voor een grotere, (voor zo ver op foto’s zichtbare) bijna uitverkochte zaal speelde in Tivoli’s Ronda zijn wij vanavond bij de show die al een maand na aankondiging strak uitverkocht was in 013’s Next. DragonForce neemt als supports Frozen Crown en Athanasia mee.

Athanasia start zijn set met een nogal lang bandje. De band ziet er uit alsof hij zijn invloeden uit meerdere hoeken haalt en de muziek van de band bevestigd dit ook. Het geluid van het drietal, bestaande uit vooral death, thrash en heavy metal, buldert lekker door de zaal. Er wordt voldoende interactie gezocht met het publiek en de band lijkt redelijk wat aangrijping te hebben, ookal matcht deze misschien niet helemaal met DragonForce. Stevige band die je zeker in de gaten moet houden in de toekomst.

Frozen Crown is een Italiaanse powermetalband. Ook hier is de (dit keer wel gespeelde) instrumentale intro nogal lang. De band zelf is zeer enthusiast en energiek op het podium en zweept het publiek goed op. De geluidsmix is echter wat matig. De achtergrondzang is vaak beter te horen dan de zangeres en gitaarwerk klinkt, zeker met bepaalde effecten, alsof iemand een covertje heeft zitten knutselen op de zolder. Dat mag de pret echter niet bederven want het enthousiasme van de band is aanstekelijk genoeg!

Lange intro’s lijken het thema van de avond want ook DragonForce maakt zich hier schuldig aan. De heren hebben een flink ledscherm als backdrop en hebben ook nog twee gigantische arcade machines bij zich waar bandleden op kunnen staan. De set die de band speelt focust zich vooral op het nieuwe ‘Extreme Power Metal’, maar zelfs oude pareltjes als ‘Black Fire’ en ‘Valley of the Damned’ worden uit de kast getrokken.

De band staat professioneel en energiek op het podium en heeft live duidelijk een voordeel in de charmes van zanger Marc Hudson. De toevoeging van Epica’s Coen Janssen tijdens ‘The Last Dragonborn’ is heerlijk en doet goed recht aan de piano stukken hierin. Als “onderbreking” van de set spelen Marc (ditmaal op gitaar),  (nieuwe) bassiste Alicia Vigil en drummer Gee Anzalone een video game medley. Na 11 nummers duikt de band van het podium af, maar natuurlijk is er een encore; ‘My Heart Will Go On’ en ‘Through the Fire and the Flames’ moeten nog gespeeld worden! 
Al met al was het een goed geslaagd avondje, met 3 sterke live bands.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ