Askväder – Askväder

Facebookrssmail

Er is weer een nieuwe band opgestaan in Zweden. Het lijkt haast wel of iedereen daar een band begint, zoveel groepen dat uit dat land vandaan komen is niet te geloven. Dit keer is het een lekkere rock ‘n roll/garage rockband met de naam Askväder.

In het afgelopen jaar heeft deze band al een aardige live reputatie opgebouwd. De groep bestaat uit drie heren, met een hoop energie wel te verstaan. De naam van de band wordt dan ook niet voor niets vertaald als ‘Donderstorm’. Inspiratie halen ze uit de blues en classic rock, wat goed te horen is in voornamelijk de riffs. Opgericht in 2018, dus met recht nog een piepjonge band.

Er is nog niet heel veel bekend over deze groep, er zit wel degelijk potentie in Askväder. De muzikanten beheersen hun instrumenten goed, de nummers zitten niet al te moeilijk in elkaar. Lekkere recht door zee blues rock/rock ‘n roll. Vlotte nummers die worden afgewisseld met heel af en toe een echte ballad of een nummer wat daartussenin zit. De tracklist is op een goede manier opgebouwd waardoor deze plaat je niet gaat vervelen. Zanger heeft een lichtere stem dan dat je zou verwachten bij dit soort muziek, zeker wel een goede stem, alleen wat rouwer was zeker geen straf geweest.

De plaat begint lekker energiek met het toepasselijk gekozen ‘Thunderstorm’, een prima rocker om te starten. Ook de twee singles van het album zijn het zeker waard om even genoemd te worden. Dit zijn wederom stevigere nummers waar de energie van af spat. Hetgeen er over het hele album genomen het meeste bovenuit steekt is de gitarist. Met zijn fantastische solo’s en lekkere, pakkende riffs steelt hij toch wel een beetje de show. In de solo van de ballad ‘Give In’ bezorgt dat bijna een kippenvelmomentje. Op afsluiter ‘The Miser’ is een heerlijke riff die dan overgaat is een prima rocknummer. De refreinen op de plaat zijn wel catchy, maar echt blijven hangen doen ze (nog) niet.

Heel speciaal of vernieuwend is het allemaal niet. Dit is een degelijke band met een ontzettend getalenteerde gitarist. De zang had wat rauwer gemogen, maar dit is slechts een persoonlijke smaak. Iedereen hoort en ervaart dingen anders en dat is het mooie aan muziek. 
(67/100) (The Sign Records)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ