Holycide – Fist to face

Facebookrssmail

Sommige bands doen er wel heel lang over om echt productief te zijn, het Spaanse Holycide, gezeteld in de hoofdstad Marid, is daar wel een goed voorbeeld van. De band wordt in 2004 opgericht door zanger Dave Rotten (echte naam David Sanchez Gonzalez), hij is al flink actief in de metalscene vanaf 1990, maar vanwege het lang uitblijven van een goede lineup, is het eerste serieuze wapenfeit pas in 2015 een feit, als de band een EP uitbrengt. Twee jaar later komt dan het eerste full-album uit en dan nu alweer een opvolger.

Kijkende naar de hoes en het artwork dan weet je al bijna op zeker dat de Spanjaarden thrashmetal maken. Na een intro waarin Trump op de hak genomen wordt, barst het album los, zoals een thrashalbum los moet barsten met het titelnummer, met recht een vuist in je gezicht, een heerlijk thrashnummer met een goede riff en met name een erg fraaie gitaarsolo.

De meeste nummers op het album zijn pure thrashers, enkele nummers zijn op orkaansnelheid, met gelukkig wel ruimte voor breaks in de nummers, bevatten veelal prima riffs, het solowerk is zeer goed te noemen, regelmatig komen er blastbeats voor, de zang is zoals deze hoort te zijn in thrash, rauw en raspend, met zo nu dan grunts, waardoor het album soms een tintje death metal meekrijgt in de zeer ruige passages, hetgeen mij persoonlijk niet echt kan bekoren. Als je toch wilt vergelijken dan zit de band geregeld ergens tussen Slayer, zeker in de zeer snelle nummers, en de lichtere Death-nummers. Gelukkig is de productie goed helder waardoor de ultrasnelle niet verzandt in een brij.
(82 /100)(Xtreem music)

Line-up:

Dave Rotten – Vocals 
Miguel Bárez – Guitar 
Dani Fernández – Bass 
Salva Esteban – Guitar 
Jorge Utrera – Drums

Tracklist:

1. Intrump (intro)  
2. Fist to Face
3. Empty Cyber Life
4. Vultures  
5. Nuclear Fallout
6. Trapped by the Crappy Trap
7. Mentality Packs
8. The Aftermath (Recipients of Death cover) 
9. Napalm Sweet Napalm
10. Innocent Hate
11. Fake Libertarian

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ