Dr. Living Dead! – Cosmic Conqueror

Facebookrssmail

De dokters van Dr.Living Dead hebben weer met een nieuw album uit. Het is de vierde langspeler inmiddels al van dit in 2007 opgerichte en uit Zweden afkomstige thrash gezelschap. Hun inspiratie halen deze doktoren vooral uit jaren tachtig thrash en hardcore, bijvoorbeeld bands als Slayer, Suicidal Tendencies en Excel en maken daar een mooie mix van! Killer gitaarriffs, supersnelle, heavy drums en een zanger die klinkt als Mike Muir on steroids.

Klassieke oldschool thrash dat alles omver blaast is wat ‘Cosmic Conquerer’ inhoud. ‘Coffin Crusher’ blaast de conussen uit je speakers, schreeuwerige en cleane zang wisselen elkaar af in dit te gekke openingsnummer. Meestal vol gas, soms wat trager en beukend, Dr.Living Dead snapt hoe het goed moet klinken. Het titelnummer, ‘ Disease To Exist’ het knalt allemaal als een orkaan. Met ’Into The Eye’ bevat het album ook nog een welkom instrumentaal rustpuntje, om daarna weer het gas erop te knallen met ‘Survival Denied’. Bij het nummer ‘Moment of Clarity’ is de gelijkenis van zanger Dr. Mania met Mike Muir ongekend.

Dr.Living Dead staat voor kwaliteits thrash / hardcore en dat terwijl het album in slechts tien dagen is opgenomen met behulp van Martin Jacobson in Dr. Slam’s basement studio. De doktoren hebben een top prestatie geleverd op thrash gebied met dit album en hier kun je als liefhebber niet omheen. Deze eigenzinnige band gaat er zeker wel komen! Live zijn de heren te bewonderen op 31 januari in de kelder van Dynamo in Eindhoven!

(85/100, Century Media Records)

Tracklist:

1. Coffin Crusher (3:56)
2. Can’t Kill The Dead (3:04)
3. The Summoning (3:50)
4. Terror Vision (4:07)
5. Cosmic Conqueror (2:37)
6. Disease To Exist (5:16)
7. Into The Eye (2:52)
8. Survival Denied (3:18)
9. Moment Of Clarity (4:19)
10. Infiltrator/Exterminator (4:49)
11. Cyber Crime (3:21)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ