Beartooth vol actie in Amsterdam

Facebookrssmail

Als Beartooth in Nederland optreedt, moet je er bij zijn. Of je er nu van houdt of niet, Beartooth zet altijd een spetterende show neer, die je gezien en gehoord moet hebben. Als support nemen ze ditmaal Higher Power en The Amity Affliction mee.

Higher Power

De avond gaat van start met de Engelse hardcore band Higher Power. Het valt een beetje buiten het genre, maar het publiek reageert er goed op. De band is erg energiek op het podium, wat ervoor zorgt dat er ook wat kleine moshpits ontstaan in het publiek. Ze hebben pas geleden hun tweede studioalbum uitgebracht en spelen hier dan ook aardig wat nummers van. Die lijken goed in de smaak te vallen bij de fans van de andere bands. Het is dus een goede opwarmer voor de rest van de avond.

The Amity Affliction

Dan is het de beurt aan The Amity Affliction. De band uit Australië gaat al aardig wat jaren mee, sinds 2003 om precies te zijn. Dat zie je ook aan het publiek. Een groot deel zingt en doet actief mee. Die zijn duidelijk niet alleen voor het hoofdprogramma gekomen. Hun alweer 7e studioalbum is vorige maand uitgekomen.

Ze beginnen de avond met twee nummers van hun nieuwste album, maar ze spelen verder ook een goede selectie van liedjes uit verschillende albums door de jaren heen. Het publiek geniet er vol van en er zijn wat crowdsurfers en moshpits. Nu is iedereen echt klaar voor Beartooth.

Beartooth

Beartooth betreedt het podium en het publiek wordt razend enthousiast. Dit is de eerste keer dat ze als headliner spelen in Amsterdam. Ze beginnen de avond meteen met een lading confetti. De uitverkochte Melkweg staat te springen. De Amerikaanse metalcore band weet precies hoe ze een show moet neerzetten.

Ze starten meteen met een van hun bekendste nummers, ‘The Lines’, van hun eerste studioalbum uit 2015. Het publiek gaat direct los, de crowd surfers vliegen om de oren en er is een grote moshpit aan de gang.

Beartooth speelt een goeie set met een lekkere verdeling van oudere en nieuwere nummers en de fans zingen luid mee. De band is erg actief op het podium en er is veel interactie met het publiek. Ze sluiten de avond af met hun meest populaire nummer ‘In Between’ en veel confetti. Het was een denderende avond met een geweldige show en een super enthousiast publiek.

Foto’s (c) Kealey Oosterom

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ