Witchcrawl – Witchcrawl

Facebookrssmail

Van sommige bands valt het niet bepaald mee om een voorwoord over te schrijven voordat je met de recensie van de muziek begint. Witchcrawl is zo’n band. Op hun Facebook-pagina vind je zeer summiere informatie: opgericht in 2018 en hun passie is traditionele heavy metal. De band meldt nog beïnvloed te zijn door o.a. Angel Witch, Iron Maden, Mercyful Fate, Candlemass en Riot. Hun debuut-ep is begin 2019 opgenomen. Tot zover alle te vinden informatie, de aangeleverde bio biedt helaas geen extra soelaas en Metal Archives deze keer ook al niet. Te oordelen naar de bandnamen moet de band uit Griekenland komen. 

Na het intro schiet ‘An Eye For An Eye’ uit de startblokken, een typisch uptempo generiek heavy metal nummer met wel leuke riff en prima solo. In het volgende nummer ‘World Without End’ komen de tekortkomingen van zanger Tasos mijns inziens wel duidelijk aan de oppervlakte, wel apart gezongen, maar te vaak op het valse af met ook te vaak merkwaardige uithalen, nog buiten het matige Engels. ‘Cydonia Rose’ en afsluiter ‘The Doom of Hades’, wel afwijkend in vergelijking met de andere nummers doordat dit een traag doomnummer in de stijl van Candlemass is, lijden aan hetzelfde euvel, muzikaal geen slechte nummers, ook zeker niet echt goed, maar de zang is een negatieve dissonant.

Instrumentaal, productioneel en qua uitvoering is de EP prima, maar qua kwaliteit van de nummers en de zang is er voldoende ruimte voor verbetering.
(65 /100) (eigen productie)

Line-up:

Tasos Molyviatis – Vocals
Yiannis Tsountaros – Lead Guitar
Yiannis Apophios – Rhythm Guitar
Thanasis Loumos – Bass
George Dovolos – Drums

Tracklist:

1 Aradia violette
2 An eye fora n eye
3 World without end
4 Cydonia rose
5 The doom of hades

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ