Vader – Iron Times

Facebookrssmail

vaderirontimescoverVader, de Poolse death metal band, heeft een nieuwe stap gemaakt in haar bestaan. De band, opgericht in 1983, heeft onlangs een platencontract getekend bij het grote Nuclear Blast records en viert dit met het uitbrengen van een EP. Het laatste wapenfeit van de mannen stamt uit 2015 toen de compilatie CD ‘Future of the Past II – Hell in the East’ verscheen, een album bestaande uit cover nummers van o.a. Exorcist, Ghost tot het Nederlandse Thanatos. Voor het laatste eigen album moeten we terug naar 2014 toen ‘Tibi et Igni’ verscheen. Deze maand verscheen de EP ‘Iron Times’, een voorproefje van het nieuw te verschijnen album dat alleen verschijnt op 10″ vinyl.

De EP opent met ‘Parabellum’, een lekker up-tempo death / thrash nummer. Sterke vocalen van Piotr Paweł Wiwczarek a.k.a. Peter. Herkenbare thrash gitaarriffs en denderende drums, kortom een heerlijk nummer. ‘Prayer to the God of War’ gaat verder waar de voorganger stopte, meer death metal geïnspireerd met een heerlijke groove. Breaks en tempowisselingen, een nummer dat eigenlijk alles in zich heeft dat je van Vader kan en mag verwachten.

De B-kant van de EP bestaat uit covers, te beginnen met ‘Pięść I Stal’ (Steel Fist). Een nummer van het side project van Peter die hiermee zijn eigen bandje weet te pluggen. Opmerkelijk is dat de teksten in dit nummer in Pools zijn. Een lekker heavy metal nummer met een Vader death sausje. Het laatste nummer is wederom een cover en deze keer van Motörhead. ‘Overkill’, een vermakelijke cover van een klassieker van wijlen Lemmy c.s.

Een leuke EP voor de vinyl verzamelaar, het wachten is op meer nieuw werk.

(8/10, Nuclear Blast Records)

Side A
1. Parabellum 02:28
2. Prayer to the God of War 02:47
Side B
3. Pięść I Stal (Panzer X cover) 04:05
4. Overkill (Motörhead cover) 04:17

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ