Harem Scarem – Change The World

Facebookrssmail

Harem Scarem is een Canadese melodieuze Hardrock/AOR band die al meeloopt sinds 1987. De bandnaam is de titel van de allereerste Bugs Bunny-cartoon die is uitgebracht. ‘Change The World’ is het 15e album van Harem Scarem. Hun tweede album ‘Mood Swings’ uitgebracht in 1993 mag beschouwd worden als een klassieker in het genre en zorgde ook voor een doorbraak in Japan. In de ruim 30 jaar durende carrière van Harem Scarem heeft de band nooit een slecht album afgeleverd. Ook ‘Change The World’ is weer van hoog niveau. Alle elementen die voor Harem Scarem zo kenmerkend zijn ook weer niet op dit album. 

De ijzersterke samenzang en het smakelijke gitaarwerk van Pete Lesperance is een basis waar menige band jaloers op mag zijn, al moet ik wel bekennen dat sommige riffjes en solo-gedeelten me wel heel erg bekend in de oren klinken. Harem Scarem blijft dus bij hun beproefde recept en verlegt op ‘Change The World’ ook geen grenzen. 

De nummers op ‘Change The World’ zijn over het algemeen wel wat steviger uitgevallen. Waar het eerdere werk pure melodieuze Hardrock/AOR zijn de nummers op ‘Change The World’ pure Hardrock met natuurlijk nog wel de nodige AOR-invloeden. Mij persoonlijk bevalt me dit wel. 

Positieve uitschieters zijn dan ook de wat stevigere nummers. ‘The Death Of Me’ wat de Dizzy Mizz Lizzy liefhebbers ook zeker zal aanspreken. ‘Riot In My Head’ een heerlijke rechttoe-rechtaan Rocker de n de stijl van Blue Murder en last but not least ‘Fire & Gasoline’ een furieus Rocknummer met dit keer een hoofdrol voor drummer Creighton Doane. Oudgediende Darren Smith die op voorgaande albums van Harem Scarem de drumstokken vasthield en tevens een verdienstelijk zanger is zingt op dit album ook nog een mopje mee. Bassist Mike Vassos is recentelijk Harem Scarem komen versterken maar ik weet niet of hij dit album al heeft ingespeeld. Al met al levert Harem Scarem weer een kwalitatief hoogstaand album af.
(88/100)(Frontiers Music) 

Tracklist 

1 Change The World (4:08)
2 Aftershock (3:16)
3 Searching For Meaning (3:52)
4 The Death Of Me (4:07)
5 Mother Of Invention (3:50)
6 No Man’s Land (3:55)
7 In The Unknown (4:37)
8 Riot In My Head (4:04)
9 No Me Without You (3:47)
10 Fire & Gasoline (4:08)
11 Swallowed By The Machine (4:16) 

Line Up 

Harry Hess – Vocals/Keyboards
Pete Lesperance – Guitars
Creighton Doane – Drums
Darren Smith – Backing Vocals
Mike Vasson – Bass

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ