Happy birthday Pat Travers

Facebookrssmail

Patrick Henry ‘Pat’ Travers werd geboren op 12 april 1954 en is een Canadese rock gitarist, toetsenist en zanger die zijn opname carrière bij begon Polydor in het midden van de jaren 70. Hij is geboren en getogen in Toronto , Ontario. Al snel na het oppakken van de gitaar op de 12 jarige leeftijd, zag hij Jimi Hendrix presteren in Ottawa. Travers begon te spelen in bands in het begin van zijn tienerjaren en zijn eerste band was de Music Machine.

In 1976 nam Pat Travers zijn eerste album op genaamd ‘Pat Travers’ en sindsdien volgden er een ongelofelijk reeks van albums met in totaal 23 albums waarvan het laatste ‘Retro Rocket’ in 2015 verscheen. In zijn carrière speelde Travers met tal van bekende artiesten als Pat Thrall, Nicko McBrain, Mick Dyche en Tommy Aldridge. Zijn grootste hit werd al in de begin periode opgenomen, het nummer ‘Boom Boom (Out Go The Lights)’, oorspronkelijk opgenomen door Little Walter, schopte tot in de top 20 van de Engelse hitlijsten.

RockMuZine feliciteert Pat Travers met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ