Axxis – Virus Of A Modern Time

Facebookrssmail
Axxis – Virus Of A Modern Time

Bands moeten door het corona virus noodgedwongen de tournees schrappen. Tja, wat moet je dan gaan doen? De Duitse rockers van Axxis besloten een EP te maken met de zeer toepasselijke titel ‘Virus Of A Modern Time’.

Axxis is opgericht in 1988 te Dortmund. Een jaartje later kwam hun debuutplaat ‘Kingdom Of The Night’ uit. Dit was in Duitsland het best verkochte debuut album van een rock band ooit in het thuisland. Is toch een leuk recordje om op je cv te hebben staan. De groep maakt een mix van hard rock en power metal. Met name de hoge stem van zanger van het eerste uur Bernhard Weiβ geeft je al snel dat gevoel. Ondanks dat de groep dus al dik 30 actief is, zijn ze nooit echt volledig doorgebroken. Sommige herkennen nog vaag wel de redelijke hitjes ‘Living In A World’ en ‘Heaven In Black’, maar daar stopt het ook wel. Toch jammer, want het is allesbehalve een slechte band. Ook Axxis is dus weer een voorbeeld van een prima bandje wat, zeker buiten het land van herkomst, veel te weinig aandacht krijgt.

Even tussendoor, het cover album uit 2012 met de titel ‘ReDISCOver(ed)’ is erg leuk uitgepakt. De titel vermoed het al, het staat vol covers van bekende disco nummers.

Goed, dan over naar de EP. Wat gelijk opvalt is dat sommige nummers half Duits half Engels zijn. Nu ken ik niet elk nummer wat de band ooit uitbracht, maar is dit voor mij ook compleet nieuw. Zeker even wennen als je het niet verwacht. Storen doet het echter niet. Verder is het qua melodieën een typisch Axxis album, wellicht wel een tikje heavier dan gewend. Het zijn geen volledig nieuwe nummers. De songs komen namelijk uit een eerder project waar een aantal bandleden aan meewerkten. Prometheus Brain Project heette dat project.

Een EP met heerlijk gitaarwerk en vele catchy hooks. ‘Last Eagle’ is hiervan zo een voorbeeld. Dramatisch en donker nummer tekstueel, geniaal. Ook titeltrack ‘Virus Of A Modern Time’ is een erg sterk nummer. Dit zorgt voor een heerlijke opening van de EP. Catchy, heavy riff en daar gaat het refrein in pakkendheid nog eens een paar stappen overheen.

Om de woorden van de zanger even vrij te vertalen wil ik de recensie mooi afsluiten. ‘Virus Of A Modern Time’ is niet het resultaat van een lang geplande plaat. Het is een EP met geweldige nummers die een nieuwe boost hebben gekregen. Ze zijn zonnestralen in dagen van duisternis. Daar kunnen we ons allen bij aansluiten. (87/100) (Phonotraxx Publishing)

Tracklist:

01 – Virus of a modern time
02 – Babylon
03 – Boats of hope
04 – Last Eagle
05 – Mother Money
06 – War games
07 – Virus of a modern time Video Edit

Line-Up:

– Bernhard Weiß (vocals)
– Harry Oellers (keyboards)
– Matthias Degener (guitar)
– Rob Schomaker (bass)
– Dirk Brand (drums)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ