In Malice’s Wake – The Blindness Of Faith

Facebookrssmail

Dit album is aan de aandacht van jullie favoriete online Metal Magazine ontsnapt, maar beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. In Malice’s Wake is een Australische Thrashband die al bijna 20 jaar aan de weg timmert. Ik schaam me diep als rechtgeaard Thrashliefhebber dat ‘The Blindness Of Faith’ mijn eerste kennismaking met deze band is. In Malice’s Wake speelt Blackened Thrash Metal gemixt met Death Metal. Het doet me erg denken aan Testament ten tijde van ‘Low’ en ”Demonic’. Ook Dragonlord, de Black Metal band van Testament gitarist Eric Peterson komt in mijn gedachten bovendrijven. Zo weet je ongeveer in welke muzikale hoek je het moet zoeken.

Teksten handelen over religie of beter gezegd de zinloosheid hiervan. Bekend thema vanuit een andere invalshoek. Zoals in het begin van deze recensie vermeld ben ik niet bekend met het eerdere werk van deze mannen. Ik begrijp dat het eerdere werk wat meer Thrash in de stijl van Slayer en Exodus was en dat de muziek die we op dit album horen het resultaat is van 20 jaar ervaring. Er mag zelfs voorzichtig gesproken worden van een enigszins eigen stijl. De hoes is geschilderd door zanger/gitarist Shaun Farrugia. Sterkste schakel van In Malice’s Wake is drummer Mark Farrugia. Zijn blastbeats en ritmes zijn zo strak als een mitrailleursalvo en ook het meer complexere en onorthodoxe werk beheerst hij. Luister maar eens naar de tribale ritmes op ‘Ritual Slaughter’, samen met het titelnummer ‘The Blindness Of Faith’ en ‘Religious Holocaust’ de beste nummers van het album.

‘The Blindness Of Faith’ is uitgebracht in eigen beheer en is te bestellen op Bandcamp of op de website van In Malice’s Wake’. Ik zeg doen! Deze band en dit album verdienen onze steun (90/100) (Eigen Beheer)

Tracklist

1 The Blindness Of Faith (6:14)

2 Graven Image (3:40)

3 See The Light (5:56)

4 Religious Holocaust (4:40)

5 Unbound Sinful Light (5:23)

6 Houses Of God (6:51)

7 To Die As One (4:33)

8 Into The Outer Darkness (4:03)

9 Ritual Slaughter (4:42)

10 Gehenna (7:11)

Line up

Mark Farrugia – Drums

Shaun Farrugia – Vocals/Guitars

Karl Watterson – Bass

Leigh Bartley – Guitars 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ