Tempt – Tempt 

Facebookrssmail

Tempt is een Amerikaanse band opgericht in 2016. Tempt speelt traditionele Pop-Rock met een hedendaags sausje. ‘Tempt’ is het 2e studioalbum en het eerste album wat ze uitbrengen voor label Better Noise Music. Eerste single Hot Summer Dreams’ voor Better Noise Music staat niet op dit album maar kun je terugvinden op het compilatiealbum ‘Endless Summer’.

Het contract met label Better Noise Music heeft Tempt te danken aan twee feiten die de aandacht trokken van het label. Ten eerste het winnen van een lokale muziekwedstrijd met als prijs opener voor Bon Jovi in The Madison Square Garden (iets wat ze zo succesvol deden dat het resulteerde in nog 5 arena-optredens met Bon Jovi) en de cover versie van grote voorbeeld Def Leppard  ‘Women’ die door zanger Joe Elliott gedeeld werd op zijn social media.

Het album opent erg sterk met het Funk Rock nummer ‘Welcome Me In’ dat me doet denken aan Dan Reed Network. De single ‘Living Dangerously’ met gastzangeres Dorothy is eveneens erg sterk. Helaas wordt dit hoge niveau niet vastgehouden. Slechte nummers staan er niet op ‘Tempt’ maar de nummers op het einde van het album zijn toch net een tikkeltje minder. Beste nummers, opener ‘Welcome Me In’, ‘Living Dangerous’ en ‘Sneakin’ Around’ wat me doet denken aan Harry Styles met wat meer gitaar.

Twee nummers die ik er ook nog uit wil lichten zijn het Night Ranger-achtige ‘Hideaway’ (hoezo jaren 80?) en ‘Camouflage’ wat zo op Def Leppard’s ‘Hysteria’ had kunnen staan. Kosten noch moeite zijn gespaard door label Better Noise Music. Zo is Chris Lord-Alge bekend voor zijn werk met onder meer Bruce Springsteen, Tina Turner, Prince en Muse aangetrokken om het album te mixen samen met gitarist Harrison Marcello. Het album klinkt dan ook als de spreekwoordelijke klok al had het wat mij betreft iets rauwer gemogen maar dat is een kwestie van persoonlijke smaak. Verder raad ik Tempt aan om een toetsenist er bij te zoeken aangezien de toetsen een groot deel uitmaken van de nummers maar ik geen credits zie voor een toetsenist.

Tempt is één van de zeldzame bands samen met het Zweedse The Night Flight Orchestra die je zowel kunt programmeren op een Metal festival als op een festival met Harry Styles en Taylor Swift fans. (82/100) (Better Noise Music)

Track List:

1 Welcome Me In (3:54)

2 Living Dangerous (feat. Dorothy)

3 Two Ways (3:31)

4 Burn Me Down (3:51)

5 Hideaway (3:42)

6 Camouflage (4:10)

7 Golden Tongue (4:19)

8 Sneakin’ Around (4:02)

9 Roses (3:21)

10 Girl (4:02)

11 Addicted To Touch (3:24)  

Line Up:

Zach Allen – Vocals

Harrison Marcello – Guitars

Christopher Gooden – Bass

Nicholas Burrows – Drums 

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ