Picturesque – Do you feel O.K.?

Facebookrssmail
Picturesque

Kentucky….dat is toch waar de fried chicken vandaan komt? Nou nee, maar Picturesque komt er wel vandaan. De Amerikaanse post-hardcore band bestaat uit leadzanger Kyle Hollis en beide gitaristen Zach Williamson en Dylan Forrester. ‘Do you feel O.K.?’ is de opvolger van hun debuutalbum ‘Back to beautiful’ uit 2017.

“We are just trying to push the boundaries of what Picturesque can be. Our writing sessions have no rules and we wanted to show that side of us.”

Dat laten de heren zeker zien. ‘Do you feel O.K.?’ is een mengelmoes van enerzijds heavy rock en anderzijds popmuziek. Nummers als ‘Necessary’ en ‘ATTN:’ combineren groovy electronische melodieën met het zwaardere (solo) gitaarwerk en de screams van Kyle. Een nummer als ‘Swipe’ begint dan weer met een vrij mellow hip-hop ritme wat geïnspireerd lijkt te zijn door Post Malone, waarna in het refrein het rockgeluid weer losbarst. Naar gelang het album vordert nemen het gitaargeweld en de vlotte ritmes wel steeds meer af.

Niet alleen de electronische melodielijnen geven het geheel een popsound, ook de hogere stem van Kyle geeft de nummers een toegankelijker mainstream-vriendelijk geluid.

Het album heeft toch nog een donkere ondertoon,kenmerkend voor post-hardcore, gezien het feit dat de meeste teksten gaan over emotionele wanhoop en moedeloosheid. Het vinden van je weg als jongvolwassene in een wereld vol twijfels. Dit alles geeft het geheel ook wel een beetje een emo-vibe. Picturesque zal hoogstwaarschijnlijk dan ook het meest in de smaak vallen bij voornamelijk het jongere publiek.

‘Do you feel O.K.?’ is een fusion van verschillende invloeden, waarbij niet meer gesproken kan worden van enkel post-hardcore. Dit album laat zich beter omschrijven als pop-influenced heavy rock. Geen ingewikkelde agressieve metal nummers, maar melodieuze toegankelijke rocknummers met catchy refreinen. Met een goede marketingmachine achter deze band zou Picturesque nog wel eens een goede kans kunnen maken op mainstream succes met hun radiovriendelijke nieuwe album. (73/100) (Rude Records/EVR)

Tracklist:

1.Necessary
2.ATTN:
3.Swipe
4.Crimes
5.Prisoner
6.O.K.
7.Holding me down
8.Glass house
9.Pray
10.Say it like you mean it
11.Day by day

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ