Johansson & Speckmann – Edge Of The Abyss

Facebookrssmail

J_and_S_CoverDe Zweed Rogga Johansson en de tegenwoordig in Tsjechië wonende Amerikaan Paul Speckmann krijgen er gewoonweg geen genoeg van. Rogga Johansson speelt maar liefst in een veertien bands (o.a. Paganizer, Megascavenger, Revolting, Ribspreader) en brengt alleen al in 2016 vier albums uit. Paul Speckmann doet het iets rustiger aan, brengt dit jaar drie albums uit, en speelt in drie bands naast zijn nummer 1 band Master (Cadaveric Poison en Death Strike). De release die ik hier bespreek is het derde album van Johansson & Speckmann ‘Edge Of The Abyss’. Het side project is opgericht in 2013 en wordt gecomplementeerd door de Noor Brynjar Helgetun, ook al een muzikale veelvraat.

Natuurlijk is het genre dat deze heren brengen death metal, en dan wel die van de oude school. ‘Edge Of The Abyss’ opent met ‘Perpetuate The Lie’, een lekker snel nummer met verschillende breaks en de herkenbare brommende vocalen van meneer Speckmann. Een aardig nummer zonder echt te overtuigen. Anders is dit bij ‘You’ve Stepped On A Dime’ en ‘Misanthropy’ in deze nummers zit meer inhoud en variatie. Rogga soleert er vrolijk op los, Brynjar waant zich in een Noors bos en hakt er heerlijk op los en natuurlijk complementeert brulboei Paul de nummers.

Opvallende nummers zijn het heerlijke ‘Turn It Around’, het groovende ‘The Last Witness Is Barely Live’, nummers die boven het maaiveld uitsteken. Zo ook titelnummer ‘The Edge Of The Abyss’, een nummer met lekkere tempowisselingen, een nummer dat lekker in het gehoor ligt. Afsluiter ‘Already In Disguise’ sluit geheel in stijl af, pure old school death metal!

Johansson & Speckmann hebben met ‘Edge Of The Abyss’ een lekkere plaat afgeleverd, niets nieuws onder de zon maar gewoon old school death metal waar beheren om bekend staan.

(8/10, Soulseller Records)

Tracklist:
1. Perpetuate the Lie
2. You’ve Stepped on a Dime
3. Misanthropy
4. Turn It Around
5. The Last Witness Is Barely Alive
6. The One They All Despised
7. The Edge of the Abyss
8. A Concept
9. Already in Disguise

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ