Happy birthday André Olbrich

Facebookrssmail

André Olbrich werd geboren op 3 mei 1967, in Düsseldorf, Duitsland en is een gitarist, componist en backing vocalist, het meest bekend als de mede-oprichter en lead gitarist van de power metal band Blind Guardian, waarin hij fungeert als een van de belangrijkste componisten met andere mede-oprichter Hansi Kürsch.

Olbrich’s stijl is beïnvloed door zijn favoriete bands, waaronder Queen, Judas Priest, Metallica en Black Sabbath. Daarnaast leunt André Olbrich zwaar op staccato -techniek. Hij is genoteerd op Guitar World’s lijst van de “100 Greatest Metal Gitaristen” op nummer 76. Hij is ook gerangschikt nummer 64 in Joel McIver’s “The 100 Greatest Metal gitaristen”. André’s gitaarwerk is vaak een weerspiegeling van de zanger Hansi Kursch zanglijnen.

Met Blind Guardian bracht André tot op heden 10 albums uit. Het debuut, ‘Battalions of Fear’ stamt uit 1988 en het laatst uitgebrachte album is ‘Beyond the Red Mirror’ dat verscheen in 2015.

RockMuZine feliciteert André Olbrich met zijn verjaardag.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ