Dreamwalkers Inc – A Night at the Theatre

Facebookrssmail

Zo langzamerhand zijn we gewend aan de naam ‘Dreamwalkers Inc. Oprichter Tom de Wit noemde de band vroeger TDW. Eerst kwam er de toevoeging ‘and Dreamwalkers Inc’ bij. Sinds een tijdje heeft Tom zijn initialen weggelaten, en heet de band ‘Dreamwalkers Inc’.

In augustus 2019 gaf Dreamwalkers Inc een concert in Het Parktheater in Alphen aan den Rijn. Van dit concert is een cd uitgekomen met de titel ‘A Night at the Theatre’.

Aan het begin van ‘Chameleon’ is er een vleugje muziek. Toms lage stem vormt een mooi contrast met de prachtige stem van Radina Dimcheva. Dit deel is ingetogen gezongen en gespeeld. De wending naar meer power is bijzonder. Het geluid van de stevige muziek is iets te dof. De symfonische elementen zijn wel helder.  De ‘koorzang’ sluit naadloos aan p het geheel.

Tom vestigt terecht de aandacht op het gave gitaarspel van Lennert Kemper. Het drumwerk van Kenneth Martens zeer goed. Je voelt de energie uit de boxen spatten. 

Deze energie blijft bestaan in ‘Surface Scratching’. Met vlagen zingt Tom en hoog tempo, maar zijn uitspraak is toch behoorlijk duidelijk. Hier is het gitarist Norbert Veenbrink die gaaf gitaarspel laat horen.

 Het intro van ‘Dirge’ is heel herkenbaar, en kruipt onder mijn huid. Tom zingt behoorlijk laag. Dit in tegenstelling met de heldere stem van gastzangeres Cailyn Erlandsson. In de samenzang kleuren hun stemmen prima bij elkaar. Zang en muziek zijn in harmonie. Er zijn mooie details door onder andere Vincent Reuling op de toetsen.

 Het intro van ‘Aphrodisia’ is ook heel herkenbaar. Het eerste deel van dit duet is ingetogen. Er is mooi vioolspel te horen. Langzaam nemen tempo en volume toe. In het uptempo stuk slingert Tom een hele stroom woorden door de zaal. Onvoorstelbaar dat hij zijn tong er niet over breekt. De gesproken woorden die hierop volgen komen ook uit zijn mond. Het strak gespeeld instrumentale stuk is, mede door bassist Peter den Bakker, super. Dat geldt ook voor het klein gespeelde  en gezongen deel wat hierna komt.

 ‘The More We Remember’ start heel rustig. Ook al zijn de strijkinstrumenten  niet live aanwezig, ze weten wel een gevoelige snaar te raken.

We horen dat Tom zijn fans vraag om interactie, helaas krijg je hun bijdrage niet echt mee op cd. Maar door de reactie van Tom weten we dat er wel respons kwam van uit de zaal.

Ondanks de vele wendingen verloopt dit complexe nummer over het algemeen zeer goed. Een hele prestatie, want deze indrukwekkende epic tikt ruim 22 minuten aan.

Na ‘New Strength’ kondigt Tom ‘Anthem’, het laatste nummer aan. Ook deze wordt prima gespeeld en gezongen. Na het voorstellen van de bandleden eindigt deze cd helaas zonder toegift.

Bijna in alle power delen is Toms zang krachtig genoeg. De diverse emoties zoals frustratie weet hij prima over te brengen. Ook in de klein gespeelde en gezongen delen legt de juiste emotie in zijn stem. De de muziek in metal delen klinkt iets te dof. Maar de energie, de passie en kwaliteit van de bandleden komt goed naar voren. Last but not least de blend van stemmen van Radina en Tom is zeer goed. (79/100) (Layered Reality Productions)

Track list:

01. Chameleon 07:31
02. Surface Scratching 03:42
03. Happy Day 04:46
04. Dirge 04:50
05. Lovesong 04:33
06. Your Room 04:11
07. Aphrodisia 08:15
08.The More We Remember 22:36
09.New Strength 06:10
10. Anthem 07:06

Line up:

Tom de Wit – Zang
Lennert Kemper – Gitaar en zang
Norbert Veenbrink – Gitaar
Radina Dimcheva – Zang
Peter den Bakker – Bas
Vincent Reuling – Keyboards
Kenneth Martens – Drums
Cailyn Erlandsson – Zang (Dirge)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ