Houston – Re-Launch III

Facebookrssmail


Tsja, waar deze band vandaan komt, mag duidelijk zijn. Eh, uit Stockholm, Zweden? Hmmm, bijzondere naamkeuze dan. Alhoewel, de gladde AOR is op en top Amerikaans. Voor referentiepunten, denk aan FM, Giant, Signal, Survivor, Strangeways, Dare, House of Lords. Dat werk dus. Al zijn vrijwel alle genoemde bands interessanter. Maar de catchy refreintjes in met keyboards gladgestreken gitaarrock zijn best lekker, zo af en toe. Met name zanger Hank Erix’ stembanden zijn geknipt voor dit werk. Het blijkt dat ze met hun ‘Relaunch’ serie obscure AOR-juweeltjes naspelen en hiermee opnieuw in het zonnetje zetten. Nou, obscuur zijn ze want ik ken maar enkele namen. Al staan er tussen de covers ook nog twee eigen werkjes, welke aan het eind ook nog in een overbodige remix terugkomen.

Opener ‘Live Forever’ is een eigen song en is een lekker vlotte meezinger. Jammer dat de mix nogal aan lichte kant is en de keyboards daarin veel te prominent aanwezig zijn. ‘Slipping Away’ is van Marc Jordan. Het is een aan Survivor denkend nummer, maar het keyboard-deuntje staat me al snel tegen. Dan is ‘Power Over Me’ van een zekere Atlantic net wat boeiender en steviger. ‘Heart Of Stone’ van Blackjack is een prima opgebouwd midtempo nummer. Het lange ‘She Don’t Come Around’ (van David Pack) verzuipt weer in die keyboardsound die elke rockrimpel glad strijkt helaas.

Met ‘Do You Believe’ hebben we het tweede eigen nummer te pakken. Het doet me weinig, op de gitaarsolo na dan. Dan is de semi-ballad ‘She’s Out With A Gun’ (Van Zant) mooier, al blijft hij wel heel dicht bij het veel beter klinkende origineel. Verder veer ik alleen nog op bij het fijne ‘Sound Of A Breaking Heart’ van de onovertroffen Prophet. Alhoewel het wel erg jaren 80 klinkende ‘Running Back’ van Urgent ook zijn momenten heeft. In de ‘80’s remix’ van beide eigen nummers zijn de drums vervangen door elektronische drums. Mwahhh, alsof de originele mix niet gedateerd genoeg klonk.

Voor de verstokte melodieuze rockfan die alle originelen kent, is dit wellicht een leuke verzamelaar, maar mij doet het niet heel veel. Behalve dan irritatie opwekken vanwege de matige aalgladde productie. De Amerikaanse stad verdient een betere soundtrack.
(60/100 – Frontiers Music)

LINE-UP

Hank Erix – Lead and background vocals
Carl Hammar – Lead guitar
Richard Hamilton – Keyboards, Piano
Niels Walter – Bass guitars
Additional musicians:
Erik Modin – Drums, Percussion, keyboards, backing vocals, rhythm & acoustic guitars
Michael Palace (Backing vocals & rhythm guitars on “Live Forever” & “Do You Believe”)

TRACKLIST

 1. Live Forever
 2. Slipping Away
 3. Power Over Me
 4. Heart Of Stone
 5. She Don’t (Come Around Anymore)
 6. Do You Believe
 7. She’s Out With A Gun
 8. Modern Day Delilah
 9. Sound Of A Breaking Heart
 10. Outrageous
 11. Running Back
 12. Live Forever (80’S Remix)
 13. Do You Believe (80’S Remix)
Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ